sunnuntai, 21 heinäkuun, 2024

Polkupyöräilijät ja autot kolaroivat Hämeessä – yhteen tapaukseen alkoholillakin osuutta

Lahti. Perjantaiaamuna  20.9. tapahtui henkilöauton ja polkupyöräilijän välinen liikenneonnettomuus Lahden Launeen kaupunginosassa, kertoo poliisi.

Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että henkilöauton kuljettaja oli ajanut Muuntajakadulta Ajokadun suuntaan ja pysähtynyt suojatielle, kun havaitsi nuoren koululaisen pyöräilemässä kevyenliikenteenväylällä. Sen sijaan nainen ei havainnut kevyenliikenteenväylällä Liipolan suunnasta kohti Renkomäkeä ajanutta polkupyöräilijää.
Pyöräilijä oli jarruttanut voimakkaasti, mutta hän törmäsi silti henkilöautoon. Pyöräilijä kaatui katuun törmäyksen jälkeen loukaten itsensä. Henkilöauton kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

***

Hämeenlinna. Perjantaina aamupäivällä henkilöauto ja polkupyöräilijä osuivat toisiinsa  Parolatien ja Matti Alangon kadun risteyksen kohdalla. Poliisipartion mukaan polkupyöräilijä ylitti katua ajamalla suojatiellä, jossa pyöräilijän olisi pitänyt väistää autoja. Törmäyksessä oli hiljaiset nopeudet. Pyöräilijä loukkaantui törmäyksessä. Poliisi tutkii tapahtunutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

***

Riihimäki. Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän lauantain vastaisena yönä 25.9. kello kahden jälkeen Riihimäen keskustaan. Ilmoituksen mukaan mies oli törmännyt sähköpolkupyörällä pysäköityyn autoon.

Partio totesi tapahtumapaikalla, että voimakkaasti päihtynyt kolmekymppinen mies oli törmännyt henkilöauton kylkeen. Mies puhalsi liki 1,6 promillea poliisin seulonta-alkometriin. Ensihoito tarkasti miehen mahdolliset vammat.

Partion siirtäessä miestä poliisiautoon, tämä sylkäisi päin toista poliisia. Miehen epäillään syyllistyneen liikennejuopumukseen moottorittomalla ajoneuvolla ja haitantekoon virkamiehelle.

Kuvituskuva.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT