Keskusrikospoliisi. Poliisi kuulee tänään viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Porvoossa Koneistajantiellä tapahtuneesta ampumisesta epäiltyjä. Ampumisessa loukkaantui kaksi Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisimiestä.

Epäillyt ovat vuonna 1989 ja 1994 syntyneet miehet, joista toinen on sekä Ruotsin että Suomen ja toinen Ruotsin kansalainen.

– Rikosnimikkeet tässä kokonaisuudessa ovat useat murhan yritykset, joiden lukumäärä tarkentuu esitutkinnan edetessä. Porvoon tapahtumien osalta poliisi epäilee miehiä kahdesta murhan yrityksestä, ja Tampereen seudulla sunnuntai-iltana tapahtuneen takaa-ajotilanteen osalta murhan yrityksistä ja lisäksi muun muassa törkeistä liikennelainsäädäntöön liittyvistä rikoksista, kertoo tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho Keskusrikospoliisista.

Kokonaisuuden esitutkinta on vielä alkuvaiheessa, ja kuulustelujen lisäksi poliisi tekee edelleen esimerkiksi teknistä tutkintaa ja vihjeiden läpikäyntiä.

Vangitsemisvaatimuksen jättämisen määräpäivä on keskiviikkona 28. elokuuta. Keskusrikospoliisi tiedottaa aiheesta kuulemisten ja vangitsemisvaatimuksen osalta keskiviikkona.

Aiheeseen liittyen