Jyväskylä. Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila kirjoittaa Keskisuomalaisessa julkaistussa blogissaan, että Jyväskylässä on lapsia, jotka myyvät itseään rahoittaakseen huumeiden käyttöä. Kurttilan mukaan nuorimmat tytöt, jotka rahoittavat huumeiden saannin prostituutiolla, ovat 6.–7. luokan oppilaita, eli iältään 12-13 vuotiaita.

Muutamassa vuodessa huumeet ovat tulleet näkyvästi myös Jämsän katukuvaan. Nuorimmat suonensisäiset huumeiden käyttäjät ovat noin 7. luokan oppilaita. Jämsässä tilanteeseen suhtaudutaan vakavasti. Tästä vakuutuin, kun syksyllä vierailin Jämsässä tällä asialla, Kurttila kirjoittaa.

– Huumeongelmaa ei ole ymmärretty syvällisesti. Kouluissa ei ole käsitelty Kouluterveyskyselyn tuloksia huumeiden hankkimisen helppoudesta. Keski-Suomessa Kouluterveyskyselyn tulokset pitäisi käsitellä viipymättä kaikissa kunnissa, kaikissa kouluissa. Tänä vuonna valmistuvat uudet tulokset. Nämä on viimeistään esiteltävä oppilaille ja opiskelijoille sekä huoltajille – asioista on puhuttava, sanoo Kurttila.

Kolumnin löydät kokonaisuudessaan tästä:  https://blogit.ksml.fi/omalla-nimella-suoralla-tiella/tapasin-saarijarvella-huumekuriirin/?_ga=2.40844962.1218392312.1551950681-2117677542.1465707822

Keskisuomalaisen tekemän kyselyn mukaan Sisä-Suomen poliisi, Jyväskylän sosiaaliviranomaiset ja lastensuojelu eivät ole tietoisia tämmöisestä ongelmasta. Yhteydenottoja toivotaan, jos jollakin on kyseisestä ilmiöstä tietoa.

 

Aiheeseen liittyen