torstai, 29 helmikuun, 2024

Raision bussiuhkauksen esitutkinta valmistumassa – taustalla huoli Gazan tilanteesta

Raisio. Lounais-Suomen poliisi on saamassa valmiiksi Raisiossa linja-autossa lokakuussa 2023 tapahtuneen uhkatapauksen esitutkinnan. Bussimatkustajaa epäillään panttivangin ottamisesta ja laittomasta uhkauksesta.

Uhkaava tilanne tapahtui lauantaina 28. lokakuuta iltapäivällä puoli kahden aikaan Raisiossa, kun linja-auton matkustaja uhkasi sekä suusanallisesti että käsikranaatin näköisen esineen kanssa muiden matkustajien henkeä.

Bussissa oli tuolloin yli 20 henkilöä, ja bussin pysähdyttyä siihen oli nousemassa vielä muutamia henkilöitä lisää. Tilanne päättyi bussinkuljettajan erinomaisen toiminnan ansiosta, kun kuljettaja pysäytti bussin, avasi ovet ja päästi näin matkustajat ulos bussista.

– Vaikuttaisi siltä, että tekijän tarkoituksena on ollut estää matkustajien poistuminen linja-autosta ja saada ihmiset kuuntelemaan hänen ajatuksiaan ja tuntemuksiaan Gazan tilanteesta ja siellä tehdyistä iskuista. Kuulusteluissaan rikoksesta epäilty on kiistänyt Gazan tilanteen olevan syy hänen tekoonsa, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Kuure Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Epäillyllä aidon käsikranaatin näköinen esine

Rikoksesta epäillyn uhkatilanteessa käyttämä esine oli käsikranaattia muistuttava esine, eikä näin ollen tilanteessa olleille kohdistunut hengenvaaraa. Esine muistutti kuitenkin hyvin paljon aitoa käsikranaattia, jonka erottaminen aidosta vaatii asiantuntemusta.

– Esineessä oli muun muassa kahva ja irrotettava sokka. Uhkatilanteessa rikoksesta epäilty piti esinettä kädessään ja vaatimustaan esittäessään irrotti esineestä sokan, Kuure kertoo.

Rikosnimikkeinä panttivangin ottaminen ja laiton uhkaus

Poliisi epäilee bussimatkustajaa panttivangin ottamisesta ja laittomasta uhkauksesta.

– Esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella rikoksesta epäillyn epäillään pyrkineen ottamaan linja-autossa olleet matkustajat panttivangikseen käyttäen teossa vakavaa henkeen ja terveyteen kohdistuvaa uhkailua, Kuure tähdentää.

Epäilty on käsikranaattia kädessään esittämällä ja suusanallisesti uhkailemalla vaatinut linja-auton kuljettajaa olemaan pysäyttämättä linja-autoa ja avaamatta linja-auton ovia Raisiossa ennen Huhkon linja-autopysäkkiä riistäen matkustajien ja kuljettajan vapauden liikkua.

Asian esitutkinta on loppuvaiheessa ja se siirtynee syyteharkintaan lähiviikkojen aikana.

1 KOMMENTTI

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT