sunnuntai, 21 heinäkuun, 2024

Hämeessä yli sadalle kuljettajalle seuraamuksia ylinopeudesta työmatkaliikenteessä

Häme. Poliisi on valvonut työmatkaliikennettä valtakunnallisesti koko kuluvan viikon ajan. Hämeessä valvontaa on tehty laajasti Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen alueilla erityisesti sisäänmeno- ja ulostuloväylillä, kertoo poliisi.

Työmatkaliikenteen valvonnan tarkoituksena on muistuttaa kuljettajia erityisesti nopeusrajoituksien tärkeydestä. Ajoneuvojen kuljettajat saattavat aamuisin käyttää hyvinkin korkeita ajonopeuksia, mikä johtunee kiireestä ehtiä ajoissa työpaikalle ja oletuksesta, ettei poliisi valvo aamuliikennettä tehokkaasti.

Työmatkaliikenteessä korostuu myös riittämättömät turvavälit, mikä saattaa yllättävissä liikennetilanteissa tai liukkaalla talvikelillä konkretisoitua jopa useiden ajoneuvojen ketjukolareina.

Hämeessä valvontaa on tehty erityisesti isoille työssäkäyntialueille johtavien väylien läheisyydessä niin taajamissa kuin taajama-alueiden ulkopuolellakin. Valvonnan pääpaino on ollut ajonopeuksissa, mutta lisäksi on valvottu myös muita liikennerikoksia sekä kuljettajien ajokuntoa.

Hämeessä työmatkaliikenne on sujunut pääasiassa hyvin ja rauhallisesti, mutta poliisi on joutunut myös puuttumaan koviin ajonopeuksiin ja muihin liikennerikkeisiin.

Liikennevirhemaksuja on valvonnan aikana kirjattu Hämeen alueella noin 90 ja sakkoja 50. Ajoneuvon kuljettajalle annetaan ylinopeudesta liikennevirhemaksu, jos nopeusylitystä on enintään 20 km/h nopeusrajoitukseen verrattuna. Kuljettaja saa käteensä sakon, jos ylitystä on enemmän kuin 20 km/h.

Väliaikaiseen ajokieltoon Hämeessä määrättiin valvonnan aikana seitsemän kuljettajaa.

Kuluvalla viikolla Hämeessä on saatu nauttia erilaisista talvikeleistä, jotka ovat aiheuttaneet erilaisia liikennehaasteita. Perjantaiaamun erikoisuutena tavattiin liikenteestä useita ajoneuvoja, joiden ikkunoita ei oltu putsattu kunnolla jäästä. Näkyvyys oli näistä ajoneuvoista niin heikko, että poliisi joutui puuttumaan asiaan. Näistä tapauksista 13 kuljettajaa sai ikkunoiden putsaamiskehotuksen lisäksi liikennevirhemaksun.

2 KOMMENTTIA

  1. Minusta sakot pitää kaikille valtion virkamiesmihille ja eduskunta tilava ylipäälikkön. Siinä iso rosvoja ja rötösherroja suomi täynnä. Kaikki mikä koskee valtio pitää lopettaa tavaran toimitus ja bensa pois myös

    1
  2. No onhan tuokin ihan hullua että veron maksajia kytätää niin paljon että tietävät millon kukakin ajaa ylinopeutta ne käy töissä ja koittavat olla kuuliaisia kansalaisia eikun rahat pois työn päälle mutta tokihan lakia pitää noudattaa se on lähtö kohta mut onko se laki aina kaikille sama

    0

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT