tiistai, 28 toukokuun, 2024

Raisiossa linja-autossa uhkaava tilanne – yksi henkilö otettu kiinni

Raisio. Poliisi sai lauantaina 28.10. kello 13.33 hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, jonka mukaan Raisiossa linja-auton matkustaja olisi uhannut muiden matkustajien henkeä.

Poliisin saaman alustavan tiedon mukaan epäilyllä henkilöllä olisi ollut kädessä räjähde ja mahdollisesti käsiase, joilla hän uhkasi muita matkustajia.

Epäilty oli noussut linja-autoon aiemmin, ja kesken matkan hän oli noussut paikaltaan ja uhannut matkustajia ja kuljettajaa. Epäilty oli vaatinut, että linja-auton ovia ei saa avata eikä kukaan saa poistua tai hän räjäyttää käsikranaatin, kertoo poliisi.

Linja-auton kuljettaja oli kuitenkin pysäyttänyt auton ja avannut ovet, josta matkustajat pääsivät ulos. Linja-autossa oli kaikkiaan noin 20 matkustajaa tapahtumahetkellä. Kukaan matkustajista ei loukkaantunut tilanteessa.

Paikalle saapui nopeasti useita poliisipartioita, ja poliisi otti teosta epäillyn miehen kiinni linja-auton ulkopuolella noin kello 13.40. Kiinniotto sujui rauhallisesti. Poliisi löysi paikan päältä käsikranaatin, joka osoittautui deaktivoiduksi. Tapahtumapaikalta ei kuitenkaan löytynyt käsiasetta.

Poliisi epäilee alustavasti miestä laittomasta uhkauksesta ja muut nimikkeet selviävät tutkinnan edetessä. Poliisi tiedottaa lisää tutkinnan edetessä, aikaisintaan ensiviikolla.

Tapaukseen liittyen on saatavilla kriisiapua sosiaalipäivystyksestä, puhelinnumerosta 02 2626003.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT