tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Raiskauksesta tuomittu syyrialaismies pahoinpideltiin Kuopion vankilassa

Pohjois-Savon käräjäoikeudessa käsiteltiin keskiviikkona juttua, jossa kaksi Kuopion vankilan vankia hakkasi törkeästä raiskauksesta tuomitun syyrialaisen turvapaikanhakijan sairaalakuntoon Kuopion vankilassa marraskuussa 2018. Asiasta kertoo Savon Sanomat.

Syyrialainen keski-ikäinen mies oli tuomittu nuoren naisen raiskauksesta Keski-Suomessa ja passitettu Kuopion vankilaan. Seksuaalirikoksista tuomitut ovat vankiloiden hierarkiassa pohjasakkaa.

Miehen selliin tuli kolme miestä. Kaksi miestä alkoi hakata miestä kasvoihin ja rintaan. Kolmas mies toimi tilanteessa vain tulkkina. Pahoinpidelty tuli tajuihinsa vasta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa, kertoo Savon Sanomat.

Väkivaltaan syyllistyneistä vangeista toinen väitti puolustautuneensa, kun hänen kimppuunsa oli käyty. Toinen kertoi vain pelanneensa shakkia syyrialaisen kanssa.

Oikeus tuomitsi 37-vuotiaalle kuopiolaiselle miehelle pahoinpitelystä ja huumausainerikoksesta kuukauden vankeutta hänen entisen vuoden ja neljän kuukauden ehdottoman vankeustuomionsa päälle.

44-vuotias mies sai teosta 3 kuukautta vankeutta. Hänet siirrettiin Kuopiosta Mikkelin vankilaan.

Lisäksi pahoinpitelijät tuomittiin maksamaan uhrilleen korvauksia yhteisvastuullisesti 600 euroa. Tuomio ei ole lainvoimainen.

 

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT