Ruotsi. Kiinteistön sisäänkäynti räjäytettiin hajalle  ja useita ikkunoita särkyi Helsingborgissa tapahtuneessa pommiattentaatissa lauantaiyönä, uutisoivat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Poliisi ja pelastuslaitokset hälytettiin 4.2. muutama minuutti ennen kello 01 teollisuusalueelle Helsingborgin laitamille, kun alueelta kuului kova pamaus.– Vielä ei tiedetä, mikä on räjähtänyt, mutta räjähdys on tapahtunut kiinteistöllä, jossa on toimistoja, kertoo poliisin tiedottaja Patric Fors lehdille.

Kukaan ei loukkaantunut räjähdyksessä. Tekoa tutkitaan yleistä vaaraa aiheuttaneena tuhotyönä.

***

Malmö. Kolme autoa sytytettiin palamaan autohallissa Malmössä lauantai-iltana. Palo puolestaan aiheutti savuvahinkoja noin 80 autoon ja levisi kolmeen porraskäytävään.

– Tulipalon savu kehittyi niin voimakkaasti, että se levisi kolmeen porraskäytävään, mutta ihmisiä ei tarvinnut evakuoida. Henkilövahinkoja ei ole, kertoo Sydin pelastuslaitoksen päivystäjä Måns Krook SVT:lle.

Kaksi muuta autoa on palanut kahdessa paikassa yön aikana Malmössä. Yksi vaurioitui täysin ja toinen paloi osittain. Tulipalon vahingoista on tehty ilmoitus ja poliisi tutkii, onko tulipalojen välillä yhteyttä.

– Välitöntä yhteyttä ei ole, mutta tutkimme asiaa, koska se tapahtui lähialueella, Patric Fors sanoo.

Kuvituskuva/arkisto

Aiheeseen liittyen