tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Räjähdys ja tulipalo kerrostalossa Norrköpingissä – 60 ihmistä evakuoitiin

Ruotsi. Räjähdyksen epäillään sytyttäneen kerrostalon tuleen varhain sunnuntaiaamuna Norrköpingissä. Tuli on levinnyt ullakolle. Ainakin 62 ihmistä on evakuoitu kodeistaan, mutta vakavista loukkaantumisista ei ole kerrottu, uutisoivat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Ensimmäinen hälytys tulipalosta tuli  3.9. hieman ennen kello kuutta aamulla. Pelastuslaitoksen mukaan palo on levinnyt ullakolle ja useat asunnot ovat kärsineet savuvahinkoja. Paikalla on kaksitoista pelastuslaitoksen yksikköä, kertoo SVT.

– Työ kestää siellä siellä vielä monta tuntia, sanoo Östra Götalandin pelastuslaitoksen päivystäjä Christian Lind lehdille.

Poliisin mukaan talossa on tapahtunut jonkinlainen räjähdys ja rakenteet ovat vaurioituneet laajasti.

Poliisi tekee nyt yhteistyötä hätäkeskuksen ja terveydenhuollon kanssa varmistaakseen, että kaikki kiinteistössä olevat ihmiset ovat kunnossa. Rikosluokitus on aluksi yleinen omaisuuteen kohdistunut tuhotyö.

– Näemme kohteessa laajoja vaurioita, joiden epäilemme aiheutuneen jonkinlaisesta räjähdyksestä. Myös kansallinen pommiryhmä on todennut, että vahingoissa on monia merkkejä räjähdyksestä, sanoo poliisin tiedottaja SVT:lle.

Räjähdys levitti savua ja aiheutti täysin kehittyneen tulipalon, mikä on poliisin mukaan syynä laajaan evakuointiin. Ainakin yksi henkilö on toimitettu hoitoon ambulanssilla.

– Vaikuttaa siltä, että asukkaat eivät ole saaneet vakavampia vammoja, en ole saanut sellaista tietoa. Tieto on vain yhden henkilön lievistä vammoista. Hänet on viety sairaalaan ambulanssilla, kertoo poliisin tiedottaja SVT:lle.

Aftonbladetin mukaan kohteessa katto ja ullakko tuhoutuvat. Pelastuslaitos yrittää  rajoittaa paloa ullakolla, jotta se ei jatka leviämistä koko taloon. Ennusteen mukaan palo saadaan hallintaan, mutta jälkisammutustyö tulee jatkumaan vielä pitkään.

Kuva: SVT Nyheter.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT