perjantai, 8 joulukuun, 2023

Rajaliikenne Venäjältä hiljentynyt entisestään – Tulli käännytti 37 autoa viime viikonlopun aikana

Tulli. Viime Lauantaiyönä alkanut Venäjän rekisterissä olevien autojen maahantuontikielto on hiljentänyt rajaliikennettä. Viikonlopun aikana autoja tuli kokonaisuudessaan 81, joista Tulli käännytti 37 takaisin.

Tulli alkoi soveltaa lauantaiyönä 16.9.2023 klo 00.00 alkaen ulkoministeriön linjausta Venäjän rekisterissä olevien autojen maahantuontikiellosta. Maanantaiaamuun klo 9. mennessä Venäjälle rekisteröityjä autoja oli tullut itärajan ja Norjan rajan tullitoimipaikoille yhteensä 81. Näistä 37 käännytettiin ja 44 täytti maahantuonnin edellytykset, kertoo Tulli.

– Rajaliikenne on hiljentynyt entisestään viikonlopun aikana Venäjän rekisterissä olevien autojen osalta niin itärajalla kuin Norjankin rajalla. Tieto maahantuontikielloista näyttää tavoittaneen hyvin, yksittäisiä kysymyksiä on kuitenkin tullut ja tarvittaessa tarkennamme linjausta yhdessä ulkoministeriön kanssa, kertoo valvontaosaston johtaja Sami Rakshit.

Eniten liikennettä oli Vaalimaalla ja Nuijamaalla, joissa yhteensä käännytettiin noin 30 Venäjän rekisterikilvissä olevaa autoa. Norjan rajalle Venäjälle rekisteröityjä autoja saapui vain muutama.

Kuvituskuva.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT