lauantai, 24 helmikuun, 2024

Raumalla tapahtuneeseen tapon yritykseen liittyy myös joukko muita rikosepäilyjä

Rauma. Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, joka liittyy kesäkuussa Raumalla tapahtuneeseen epäiltyyn tapon yritykseen.

Esitutkinnan perusteella kolmea miestä epäillään tapon yrityksestä, joka tapahtui Raumalla sijaitsevassa yksityisasunnossa 11. kesäkuuta.

– Epäilty väkivallanteko tapahtui uhrin asunnossa, jonne miesten epäillään tunkeutuneen ikkuna rikkomalla. Tunkeutumisen vuoksi miehiä epäillään tapon yrityksen lisäksi myös törkeästä kotirauhan rikkomisesta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Lindholm Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Esitutkinnan perusteella poliisi ei tarkemmin ota kantaa pahoinpitelyn tekotapaan.

Kaikki kolme epäiltyä ovat olleet vangittuna esitutkinnassa. Lisäksi esitutkinnassa on ollut kiinniotettuna kaksi muuta henkilöä, mutta heitä ei epäillä kesäkuisesta väkivallanteosta.

Esitutkinnassa ilmi myös muita rikosepäilyjä

Kesäkuisen väkivaltatapauksen esitutkinnan aikana on ilmennyt myös joukko muita rikosepäilyjä, joista poliisi on kirjannut erilliset rikosilmoitukset. Syyteharkintaan lähtee päärikoksen lisäksi viisi muuta esitutkintaa.

– Niin tutkittavana olleessa päärikoksessa kuin sen esitutkinnassa esille tulleissa muissa rikosepäilyissä on ollut osallisena tai osaisena samoja henkilöitä, Lindholm sanoo.

Ensimmäisessä tutkinnassa on kyse kahdesta vuonna 2022 tehdystä törkeästä pahoinpitelystä, joissa kahta raumalaista miestä epäillään toistensa pahoinpitelystä.

Nuuskan myyntiä – salakuljetus ja veropetos

Toisena tutkittavana asiana on ollut törkeä huumausainerikos, jonka epäillään tapahtuneen 1.12.2022–11.6.2023. Teosta epäiltynä on raumalainen mies.

Kolmantena tutkittavana asiana on ollut aikavälillä 25.8.2019–5.1.2020 tapahtunut huumausainerikos, josta epäillään raumalaista miestä ja naista.

Neljäntenä asiana on 12.6 2023 tapahtunut huumausainerikos, josta epäillään raumalaista miestä.

Viidentenä tutkittavana asiana on ollut nuuskan myyntiin liittyvä salakuljetus ja veropetos 27.10.2021–11.6.2023. Teosta epäiltyinä ovat raumalainen mies ja nainen.

Kuvituskuva.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT