lauantai, 2 maaliskuun, 2024

Poliisi valvoi tehostetusti työmatkaliikennettä Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla

Oulun poliisilaitos valvoi työmatkaliikennettä tehostetusti viime viikolla maanantaista perjantaihin. Viisipäiväisen tehovalvonnan aikana poliisi kirjasi yhteensä 95 sakkoa ja 45 liikennevirhemaksua Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Poliisi valvoi tehostetusti aamuista työmatkaliikennettä maanantaista perjantaihin 22.–26. tammikuuta 2024. Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla poliisi kirjasi viiden päivän aikana yhteensä 95 sakkoa ja 45 liikennevirhemaksua. Ajokieltoon joutui yhteensä seitsemän kuljettajaa, joista kolme oli alle 25-vuotiaita. Vakavaa piittaamattomuutta osoittavia kuljettajia poliisi tapasi kolme, ja heistä kaksi oli alle 25-vuotiaita. Törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta poliisi teki yhden ilmoituksen.

Suurimpaan osaan sakoista ja liikennevirhemaksuista oli syynä ylinopeuden ajaminen. Poliisi kehottaa kuljettajia lähtemään ajoissa liikkeelle, jotta he ehtivät perille ajamatta ylinopeutta:

– Olipa kuljettajan määränpää mikä hyvänsä, ajomatkaa varten kannattaa aina varata riittävästi aikaa. Kiirehtimällä ja ylinopeutta ajamalla kuljettaja vaarantaa paitsi oman myös muiden tienkäyttäjien turvallisuuden, huomauttaa ylikomisario Tommi Heikkilä Oulun poliisilaitoksesta.

Ajomatkaa varten on syytä varata tavallistakin enemmän aikaa, jos keli on huono. Jos on lähdössä heti aamulla ajamaan, kannattaa siis illalla vilkaista sääennustetta.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT