tiistai, 28 toukokuun, 2024

Rauman koiratapauksen esitutkinta on valmis – nainen laiminlöi koiriensa hoidon vuosien ajan

Rauma. Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan asiassa, jossa Raumalla asuvan naisen epäillään vuosien ajan laiminlyöneen koiriensa hoidon. Epäilty törkeä eläinsuojelurikos siirtyy seuraavaksi syyttäjälle, tiedottaa poliisi.

Poliisi käynnisti asiassa esitutkinnan elokuussa 2022. Esitutkinnan aikana poliisi löysi raumalaisnaisen kiinteistöstä useita kuolleita ja huonokuntoisia koiria.

Naisen epäillään jättäneen pitämänsä koirat vaille asianmukaista hoitoa Raumalla vuosien 2018 ja 2022 välisenä aikana.

Poliisi epäilee, että tuolloin naisen asunnossa olleet koirat ovat olleet pitkiä aikoja vailla hoitoa ja ravintoa. Koirien puutteellisen hoidon epäillään johtaneen yhteensä 13 koiran ennenaikaiseen kuolemaan sekä lukuisten koirien nälkiintymiseen.

– Esitutkinnan perusteella poliisi epäilee, että rikos on tehty erityisen raa’alla ja julmalla tavalla, ja sen kohteena on ollut huomattavan suuri määrä eläimiä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hiltula.

Asian selvittämiseksi poliisi pyysi syyskuussa 2022 yleisöltä vinkkejä mahdollisista kateissa olevista koirista.

– Poliisi sai pyynnön perusteella yleisöltä tietoja, mutta ne eivät johtaneet yhdenkään koiran löytymiseen, Hiltula sanoo.

Esitutkinnassa ei pystytty tunnistamaan kaikkia 13 kuollutta koiraa. Poliisin selvitystyön perusteella kateisiin jäi tutkinnan perusteella lopulta vain yksi koira.

Asia siirtyy syyteharkintaan

Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi epäillyn rikoksen esitutkinnan, ja asia siirtyy syyteharkintaan.

Törkeän eläinsuojelurikoksen lisäksi asiassa on tullut selvitettäväksi myös asiaan liittyviä viranomaisvastuita ja niihin liittyviä mahdollisia laiminlyöntejä. Asian keskeneräisyyden vuoksi poliisi ei voi avata niiden yksityiskohtia tarkemmin.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT