lauantai, 13 heinäkuun, 2024

Kaasuputkivaurion tutkinnat etenevät – ankkuri kuuluu Newnew Polar Bear -alukselle

Keskusrikospoliisi. Balticconnector-kaasuputkivaurion tutkinta on ollut käynnissä nyt kuukauden. Tekniset tutkinnat ovat vahvistaneet epäilyä, että merestä nostettu ankkuri kuuluu Newnew Polar Bear -alukselle, tiedottaa KRP.

Yhteistoiminta Suomen, Viron ja kansallisten tukea antavien viranomaisten välillä on ollut tiivistä ja tuloksellista. Tapauksen selvittämiseksi poliisi on lisännyt yhteistyötä myös Kiinan viranomaisten kanssa.

− Tekniset tutkimukset jatkuvat edelleen, vaikka tapahtumapaikan aktiivinen paikkatutkinta on päättynyt. Tässä vaiheessa voidaan todeta, että merestä 24.10.2023 nostettu ankkuri sopii tiettyjen teknisten tietojen osalta Newnew Polar Bearin ankkuriksi. Kyseisestä ankkurista on myös havaittu samantyyppistä maalia kuin vaurioituneessa kaasuputkessa, kertoo rikosylikomisario Risto Lohi.

Kootun datan analysoinnin perusteella tapahtumien kulun päätutkintalinja on pysynyt muuttumattomana. Tutkinnan painopiste on edelleen Newnew Polar Bear -aluksen osuuden selvittämisessä.

− Olemme olleet yhteydessä Kiinan viranomaisiin ja laatineet kansainvälisen oikeusapupyynnön tietojen saamiseksi ja yhteistyön syventämiseksi tapauksen selvittämisessä, Lohi kertoo.

Tarkempia teknisiä tutkimustuloksia saadaan myöhemmin. Vaikka tutkinta on edennyt hyvin ja sitä jatketaan aktiivisesti, on kuitenkin varauduttava pitkäkestoiseen tutkintaan asiaan liittyvien teknisten tutkimusten ja useiden kansainvälisten pyyntöjen vuoksi.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT