lauantai, 24 helmikuun, 2024

Riihimäen Jokikylästä ei löytynyt räjähteitä – alueen rakentaminen voi alkaa

Riihimäki. Raivaamistoiminta Riihimäen Jokikylän alueella on päättynyt ja alueen rakentaminen voidaan aloittaa turvallisesti, tiedottaa poliisi.

Puolustusvoimat on tehnyt raivaamistoimia mahdollisten sodanaikaisten räjähteiden varalta Riihimäen Jokikylän alueella tämän viikon ajan. Maanantaina alkaneet työt saatiin torstaina päätökseen ja alueella on turvallista aloittaa esirakentaminen. Aiemmin tehdyn maaperän tutkimuksen perusteella havaitut kohteet eivät olleet räjähteitä vaan metalliromua ja vanhoja talojen rakenteita. Alueen eristys on purettu ja siellä voi liikkua normaalisti.

–    Haluamme kuitenkin  muistuttaa, että jos kansalaiset havaitsevat missä tahansa esineitä tai kohteita, joiden voisi olettaa olevan sodanaikaisia räjähteitä tai mahdollisesti muita räjähteitä, tulee niistä aina ilmoittaa viranomaisille. Paras tapa on soittaa suoraan hätäkeskuksen numeroon 112. Koskaan ei pidä itse mennä tutkimaan tällaisia löytöjä, ohjeistaa raivaamisenjohtaja, kapteeni Pasi Suvitie Panssariprikaatista.

Riihimäen Jokikylään on kaavailtu asuntomessuja vuodelle 2027 ja alueen esirakentaminen on pian käynnistymässä. Koska alue oli sodan aikana pommitusten kohteena, Hämeen poliisilaitos, Puolustusvoimat ja Riihimäen kaupunki yhdessä päättivät, että kohde on parasta tarkastaa ennen rakentamisen aloittamista.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT