Imatra. Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen Imatran poliisiaseman rikostutkinnasta on valmistunut esitutkintojen kokonaisuus, missä imatralaisen miehen ja naisen epäillään loppuvuoden 2018 ja vuoden 2019 aikana syyllistyneen yhdessä tai erikseen noin 50 rikosnimikkeeseen. Suurin osa rikosepäilyjä koskee vuoden 2019 tapahtumia.

Esitutkinnoissa tutkituista rikosnimikkeistä määrältään suurimmat olivat lieviä omaisuusrikoksia, joita naisen osalta syyteharkintaan siirtyi noin 20 ja miehen osalta hieman alle 10. Näissä rikosepäilyissä yleisimmät tekotavat olivat polttoaineen tankkaaminen maksamatta tankkausta sekä tuotteiden anastaminen kaupasta. Liikenteeseen liittyviä rikosnimikkeitä esitutkinnoissa oli noin kymmenen. Rikosepäilyiden rangaistusasteikolta vakavimmat, mutta määrältään vähäisimmät, olivat väkivaltarikoksia ja kotirauhan suojaan kohdistuneita rikoksia.

Molemmat henkilöt ovat olleet esitutkinnan aikana tutkintavankeudessa. Esitutkinnan edettyä molemmat henkilöt on vapautettu tutkintavankeudesta ja määrätty matkustuskieltoon. Toinen henkilöistä vangittiin uudelleen hänen rikottua matkustuskieltoa.

Valmistuneita esitutkintoja koskevasta syyteharkinnasta vastaa Syyttäjälaitoksen Itä-Suomen syyttäjäalue ja mahdollisia syytteitä käsitellään myöhemmin Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa.

Aiheeseen liittyen