perjantai, 12 heinäkuun, 2024

Ruotsalaisen jengijohtajan Irakissa ampunutta miestä uhkaa kuolemantuomio

Ruotsi.  19-vuotias ruotsalainen mies laskeutui Bagdadin lentokentälle sunnuntaina 7.1. Päivää myöhemmin hänen epäillään ampuneen ja tappaneen jengijohtaja Mustafa Aljiburin.

Kuolemaan johtava ammuskelu tapahtui vilkkaalla tiellä muutaman kilometrin päässä lentokentältä Irakin pääkaupungissa Bagdadissa, kirjoittaa SVT Nyheter.

– Jos hänet tuomitaan tahallisesta murhasta, häntä uhkaa kuolemantuomio, sanoo irakilaisen tuomioistuimen entinen tuomari Munir Haddad SVT:lle.

Ampuja lähestyi uhrinsa autoa moottoripyörällä, joka näytti olevan peräisin ruokajakeluyritykseltä. Irakilaisen toimittajan Hadi Jalo Marein mukaan kyseessä on Irakissa ennenkin käytetty toimintatapa.

– Vähän aikaa sitten eräs aktivisti murhattiin autossaan samalla tavalla. Nämä ruotsalaiset tekijät ovat saaneet apua ihmisiltä, jotka tietävät, miten Irakissa voi edetä, hän sanoo.

Poliisi pidätti murhasta epäiltynä 19-vuotiaan Gävleborgista kotoisin olevan miehen. Myöhemmin kaksi muuta Ruotsin kansalaista pidätettiin epäiltynä osallisuudesta murhaan.

SVT:n tietojen mukaan kyseessä on kaksi 25-vuotiasta miestä, toinen Norlannista ja toinen Tukholmasta.

Mustafa Aljiburin ampuneella miehellä on yhteyksiä Gävleborgin rikolliseen ympäristöön, ja rangaistuslaitos on kuvaillut häntä tutkinnassaan jännitystä etsiväksi, impulsiiviseksi ja ”tekojensa seurauksista välittämättömäksi”.

Mies tuomittiin vuoden 2022 lopussa kymmeneksi kuukaudeksi suljettuun nuorisohoitoon muun muassa vakavista aserikoksista. Hänet vapautettiin loka-marraskuun 2023 lopussa.

– Jos 19-vuotias tuomitaan tahallisesta tappamisesta, häntä uhkaa Irakissa kuolemanrangaistus. Näin sanoo Munir Haddad, entinen irakilaisen tuomioistuimen tuomari, joka muun muassa tuomitsi oikeudenkäynnin entistä diktaattoria Saddam Husseinia vastaan.

– Sen perusteella, mitä olen nähnyt, tämä näyttää olleen ennalta suunniteltu ja tarkoituksella tehty teko. Silloin korkein rangaistus on kuolema. Jos hän saa lievemmän tuomion, se on elinkautinen vankeus, tuomari Haddad sanoo SVT:lle.

Ruotsin poliisi pelkää nyt kostotoimia Foxtrot-verkoston sisimpään piiriin kuuluneen 34-vuotiaan Mustafa Aljiburin ampumisen jälkeen.

Kuva: SVT Nyheter.

3 KOMMENTTIA

  1. nämä veitikat vaikka ruotsin kansalaisia,eivät ole svenssoneita, börje tai ulf, ihan eri porukkaa, miksi poliisi pelkää kostotoimenpiteitä, kun itse eivät pysty pitämään rikollisia kurissa, ei murhaajille kelpaa pulla kaffeet ja pizzan paloja rangaistukseksi,

    17
  2. Tämä juuri on ruotsin ongelma…nää rikolliset ovat ruotsalaisia,mutta vanhempien syntyperä on lähi-idässä..onneksi Suomi oppii tästä.meilläkin on ongelmia tulossa,ellei,lailla muuteta asioita.

    9
  3. Tämähän on hyvä uutinen ja rikoksesta saa asianmukaisen rangaistuksen. Ei kai ruotsalaiset niin hölmöjä ole,että vaativat ”kansalaistaan” Ruotsiin tuomiolle.

    5

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT