perjantai, 12 heinäkuun, 2024

Turun tiistaisen oppilaitosvälikohtauksen esitutkinta jatkuu – tekijää ei ole tavoitettu

Turku. Lounais-Suomen poliisi kertoo jatkavansa Turussa tiistaina Aninkaisten koulutalolla tapahtuneen välikohtauksen selvittämistä.

Poliisi ei ole vielä tavoittanut teräaseen kanssa koulukiinteistössä liikkunutta henkilöä. Hänestä ei tapahtuman jälkeen enää tullut muita ilmoituksia, joten henkilö ei näin ollen ole aiheuttanut häiriötä tai vaaraa muualla eikä muuhun aikaan.

Poliisin saamien tietojen perusteella henkilö ei aiheuttanut konkreettista uhkaa tai vaaraa läsnäolijoille, eikä kukaan vahingoittunut koulutalon tilanteessa.

– Tilanteessa olleille opiskelijoille tilanne toki on varmasti ollut uhkaava, kun asiasta on ilmoitettu hätänumeroon. Poliisin saapuessa paikalle ja tarkistaessa oppilaitoksen tiloja tilanne oli rauhallinen, selventää asian tutkinnanjohtaja, rikosylikonstaapeli Lasse Höysti.

Partio kohteessa alle kahdessa minuutissa

Poliisi jatkaa asian tutkintaa epäiltynä laittomana uhkauksena, mutta rikosnimike tarkentunee esitutkinnan edetessä.

Poliisi sai ilmoituksen teräaseella varustautuneesta henkilöstä Aninkaisten koulutalolla tiistai-iltapäivällä.

Ensimmäinen partio hälytettiin paikalle kello 13.43, ja se oli kohteessa alle kahden minuutin kuluttua hälytyksestä. Tämän jälkeen paikalle tuli lisää partioita.

– Poliisi suhtautuu aina erittäin vakavasti oppilaitoksissa tapahtuviin henkeä ja terveyttä uhkaaviin ilmoituksiin ja rikosepäilyihin ja pyrkii pysäyttämään väkivaltaisen käyttäytymisen mahdollisimman pian, Höysti sanoo.

Kuvituskuva.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT