lauantai, 2 maaliskuun, 2024

Ruotsalaisviranomaiset eivät pyydä Irakissa jengijohtajan murhanneen miehen luovutusta

Ruotsi. 19-vuotias Hudiksvallista kotoisin oleva mies on pidätetty Irakissa, Häntä epäillään korkea-arvoisen ruotsalaisen jengijohtajan murhasta Bagdadissa. Syyttäjän mukaan miehen luovuttamista Ruotsiin ei pyydetä, kertoo SVT Nyheter.

19-vuotias on Ruotsin kansalainen, mutta häntä ei silti välttämättä Irakin toimesta luovuteta Ruotsiin. Irakissa murhasta saattaa olla seurauksena kuolemantuomio.

Kaikkiaan kolme henkilöä on pidätetty murhaan osallisuudesta. Yhtä heistä, 19-vuotiasta Hudiksvallista kotoisin olevaa miestä epäillään murhan toteuttamisesta.

Ruotsissa luovuttamispyynnön tekijä riippuu siitä, missä oikeusprosessin vaiheessa henkilö on. Ennen kuin henkilö on tuomittu, luovuttamista pyytää ensisijaisesti yleinen syyttäjä.

– Luovuttamispyyntö pitäisi tehdä, jos Ruotsissa epäillään rikosta ja haluamme tuoda hänet kotimaahan syytteeseen asetetavaksi. En näe mitään syytä vaatia hänen luovuttamistaan, toteaa syyttäjä Christer Sammens SVT:lle.

Koska ammuskelu tapahtui Irakissa, 19-vuotias tuomitaan Irakin lain mukaan. Tätä mieltä ovat Irakin lain tuntevat ihmiset, joihin SVT on ollut yhteydessä.

– Rangaistus voi olla kuolema, sanoo Munir Haddad, entinen tuomari Irakissa.

Luovutetaanko hänet Ruotsiin?

– Tuskin. Viranomaiset eivät todennäköisesti luovuta häntä, sanoo Haddad SVT:lle.

 

Aikaisempi uutinen asiasta:

Ruotsalaisen jengijohtajan Irakissa ampunutta miestä uhkaa kuolemantuomio

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT