lauantai, 24 helmikuun, 2024

Ruotsissa ammuttiin uudenvuodenyönä rakettien lisäksi myös kovilla

Ruotsi. Malmössa ammuttiin uudenvuodenyönä vähän ennen kello 04.00 kerrostalon sisäänkäyntiä kohti useita laukauksia, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Sisäoven ikkunat hajosivat ja paikalta löydettiin useita hylsyjä.

Paikka eristettiin teknisen tutkinnan ajaksi ja poliisi on haastatellut kiinteistön asukkaita ampumiseen liittyvistä havainnoista.

Onko talon asukkaille tiedossa oleva uhka?

– Ei sellaista, josta me tietäisimme, sanoo poliisin komentokeskuksen tiedottaja Evelina Olsson SVT:lle.

Tapausta tutkitaan vakavana aserikoksena ja vakavana laittomana uhkauksena. Kukaan ei ole loukkaantunut.

***

Malmö. Poliisi tutkii epäiltyä asuntoon kohdistunutta ampumista Malmössä. Sunnuntaiaamuna 31.12. ohikulkija huomasi talon ikkunasta luodinreikiä ja hälytti poliisin paikalle.

– Ensimmäisen kerroksen asunnon ikkunaan on ammuttu useita laukauksia, kertoo poliisin tiedottaja Evelina Olsson.

Poliisi ei tiedä, milloin ampuminen on tapahtunut.

– Soittajan mukaan luodinreikiä ei ollut eilen, joten laukaukset ammuttiin edellisenä yönä  tai tänään, Evelina Olsson sanoo.

Poliisi  eristi tapahtumapaikan ja etsi jälkiä koiran kanssa ja haastattelee ihmisiä kerätäkseen todistajatietoja. Myös alueella olevat kamerat tarkastetaan.

– Tutkimme myös mahdollisia uhkakuvia. Ei ole varmaa, että juuri kyseinen asunto oli nimenomaisena kohteena. Vääriin osoitteisiin on ammuttu ennenkin, Evelina Olsson sanoo.

Kukaan ei ole loukkaantunut ampumisen yhteydessä, eikä ketään ole pidätetty.

Kuvituskuva.

***

Göteborg. Sunnuntaina  vähän puolenyön jälkeen poliisi, pelastuspalvelu ja ambulanssi kutsuttiin räjähdyksen vuoksi kerrostaloon Göteborgin Backassa.

Poliisi uskoo että kyseessä oli jengimiljöössä tapahtunut uhkaus.

– Uskomme, että meillä on hyvä käsitys siitä, kuka tämän toteutti ja kenelle se on suunnattu, sanoo Daniel Norlander, Hisingenin paikallispoliisin aluepäällikkö.

Räjähdys oli voimakas, ulko-ovi hajosi ja talon kaikkiin kerroksiin tuli vahinkoa.

Poliisipäällikön mukaan kyse on rikollisten välisestä selkkauksesta.

– Tiedämme, että Backassa on laajaa huumekauppaa ja  että se synnyttää ristiriitoja yksilöiden ja jengien välille. On selvää, että viime yön tapaus on johonkin tai muutamaan henkilöön kohdistunut uhkaus.

– Seuraamme aluetta tarkasti, tiedämme, että Backassa on 130 jengirikollista. Uskomme, että meillä on hyvä käsitys siitä, kuka tämän toteutti ja kenelle se on suunnattu, Daniel Norlander sanoo Aftonbladetille.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT