Savonlinna. Sunnuntaina 16.6. noin kello 19.40 tapahtui Pääskyniemessä sijaitsevassa pienoiskerrostalon ensimmäisen kerroksen asunnossa räjähdys, minkä voimasta olohuoneen isot ikkunat olivat paineen vaikutuksesta rikkoutuneet ja sirpaleita oli lentänyt pitkin pihamaata.

Tapahtumahetkellä asunnossa olivat, noin 30 vuotias savonlinnalainen mies, ja hänen samanikäinen kuopiolainen kaverinsa.

Poliisin tapahtumapaikalla suoritetun teknisen tutkinnan ja miesten alustavien puhuttelujen perusteella, miehiä on syytä epäillä vaaran aiheuttamisesta ja huumausainerikoksesta.

Tähän mennessä esitutkinnassa on selvinnyt, että miehet olivat keittäneet kattilassa liedellä herkästi syttyvää ainetta tarkoituksenaan valmistaa keinotekoisesti huumetta. Herkästi syttyvä aine oli kaasuuntunut kattilassa ja leimahtanut palamaan aiheuttaen huoneistossa räjähdyksen.

Miehet saivat lieviä palovammoja ja he ovat päässeet sairaalasta pois hoitotoimenpiteiden jälkeen.Miehet ovat otettu kiinni epäiltyihin rikoksiin. Sivullisia ei tapahtuneessa loukkaantunut.

Tämän hetkisen tiedon mukaan, räjähdys ei aiheuttanut vahinkoja muihin asuntoihin.

Aiheeseen liittyen