Jyväskylä. Poliisi kaipaa vihjeitä Jyväskylässä useisiin kioskien ja kauppojen ryöstöihin ja niiden yrityksiin syyllistyneen miehen tunnistamiseksi. Saman miehen epäillään olleen asialla kaikkiaan seitsemässä reilun kuuden viikon sisällä tapahtuneessa rikoksessa. Viimeisin tapahtui tiistaina.

Viisi teoista on kohdistunut samaan R-kioskiin Keltinmäessä, yksi K-marketiin Mäyrämäessä ja yksi M-marketiin Taulumäellä. Kolmella ensimmäisellä kerralla mies sai saalikseen pienen summan rahaa, mutta neljällä viimeisimmällä kerralla jäi ilman saalista.

Mies ei ole käyttänyt teoissaan väkivaltaa tai uhannut suoranaisesti väkivallalla. Hän on saapunut paikalle naamioituneena, kävellyt suoraan myyjää kohti ja sanallisesti vaatinut antamaan rahat tai ilmoittanut ottavansa rahat. Kahdella kerroista mies piti kättä taskussaan antaen ymmärtää hänellä olevan mukanaan kättä pidempää. Taulumäellä mies yritti avata kassaa itse myyjän kieltäydyttyä antamasta rahoja.

Epäilty on 20–30-vuotias, normaalivartaloinen ja noin 175–180 senttiä pitkä. Hän on puhunut sujuvaa suomen kieltä.

Eri tekokerroilla hän on pukeutunut osin erilaisiin vaatteisiin ja peittänyt kasvonsa vaihtelevasti kommandopipolla tai huivilla.

Tiedot ja vihjeet tekijästä ja tapauksista pyydetään soittamaan Jyväskylän poliisin vihjenumeroon 0295 414 811 tai ilmoittamaan sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi.

Kuvat: Poliisi.

Aiheeseen liittyen