Sisä-Suomi. Poliisin yövuoro Sisä-Suomessa oli tavanomaisen vilkas ja varhaisen aamuyön osalta melko rauhatonkin. Erilaisia tappeluja ja nahisteluja sekä muita häiriökäyttäytymisen ilmenemismuotoja selviteltiin niin kaduilla, toreilla kuin yksityisilläkin paikoilla. Klo 18-06 välisenä aikana poliisilla oli yhteensä 87 tehtävää Keski-Suomessa ja 131 tehtävää Pirkanmaalla, kertoo poliisi.

Ohessa muutamia virkavallan työnäytteitä:

Tampere. Hätäkeskus antoi perjantaina klo 18.31 poliisipartiolle tehtäväksi mennä Tampereen Hämeenkadulla sijaitsevaan tavarataloon, jossa vartijoilla oli kiinni aggressiivinen asiakas. Paikalla selvisi, että 1990-luvulla syntynyt mies oli oleskellut asiattomasti liiketiloissa, eikä suostunut poistumaan. Järjestyksenvalvojien lähtiessä poistamaan häntä, tämä oli alkanut rimpuilla ja estellä toimenpidettä. Mies jouduttiin raudoittamaan. Poliisipartio kuljetti hänet poliisiasemalle. Miehelle annettiin sakko järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Virrat. 1990-luvulla syntynyt mies käyttäytyi klo 00.44 siinä määrin sekavasti Virroilla sijaitsevassa anniskeluravintolassa, että hänet jouduttiin poistamaan paikalta. Järjestyksenvalvojan suorittaessa työtään, vastahankaisesti toiminut asiakas alkoi uhkailla järjestyksenvalvojaa. Mies jouduttiin raudoittamaan. Poliisipartio kuljetti hänet päihtymyssäilöön. Aamulla on odottamassa sakko  sakko järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Jyväskylä. Hätäkeskukseen klo 00.50 tulleen ilmoituksen mukaan joku riehui Jyväskylän Yliopistonkadulla ja oli siinä yhteydessä mahdollisesti potkaissut liikkuvaa henkilöautoa. Paikalta tavattiin 1990-luvulla syntynyt mies, joka kuljetettiin päihtymyssäilöön. Ilmeni, että hän oli potkaissut Väinönkatua kohti Yliopistonkatua liikkuneeseen henkilöautoon, jossa oli havaittavissa naarmut rikoksesta epäillyn jalkineesta. Asiaa tutkitaan lievänä vahingontekona.

Tampere. Poliisipartio tarkasti klo 01.35 Tampereen Tesomankadulla henkilöauton, jota ajoi 1990-lvulla syntynyt mies päihtyneenä. Kuljettaja alkoi voimakkaasti harata vastaan, kun häntä lähdettiin siirtämään poliisiautoon. Alusta loppuun asti yhteistyökyvyttömästi käyttäytynyt asiakas jouduttiin laittamaan käsirautoihin. Hänet vietiin verikokeisiin ja tämän jälkeen kiinniotettuna poliisiasemalle. Miestä epäillään mm. törkeästä rattijuopumuksesta ja haitanteosta virkamiehelle.

Aiheeseen liittyen