sunnuntai, 21 heinäkuun, 2024

Suomen ja Viron tullit valvovat meriliikennettä yhteistyössä päivittäin

Tulli. Helsingin sataman matkustajamäärät, Suomen ja Viron välisessä liikenteessä, ovat kasvaneet koronapandemian aikaisista määristä. Lisätehoa valvontaan saadaan päivittäisellä yhteistyöllä Viron tullin kanssa, tiedottaa Suomen tulli.

Valvontaa tehdään Suomessa ja Virossa sekä maahan saapuvaan että maasta lähtevään liikenteeseen. Suomen ja Viron tullin välisen yhteistyön avulla pystytään jo lähtömaassa reagoimaan mahdolliseen riskiliikenteeseen, vaikka tarkastus tehtäisiin vasta kohdemaassa.

Näissä tapauksissa nopea tiedonvaihto Suomen ja Viron tullin välillä ja valvontaresurssien kohdentaminen oikea aikaisesti on ensiarvoisen tärkeää, toteaa yhteistyöstä tullipäällikkö Pekka Äijälä.

Päivittäisen yhteistyön lisäksi tehdään myös tehostettuja valvontaiskuja. Tehoiskujen tavoitteena on paljastaa muun muassa kieltojen ja rajoituksien alaisten tavaroiden laitonta maahantuontia. Edellisessä tehoiskussa 23. elokuuta Viron tullin koirapartiot tulivat autolautan mukana Suomeen.

Tehoiskuissa on hienoa, että päästään tekemään töitä yhdessä, kehittämään yhteistyötä ja jakamaan parhaita käytänteitä toinen toisiltamme, kertoo tullipäällikkö Pekka Äijälä.

Virkamiesvaihto maiden välillä on myös yksi hyväksi havaittu yhteistyömuoto, tiedotteessa todetaan.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT