tiistai, 28 toukokuun, 2024

Etsivä löytää – tervetuloa seuraamaan poliisikoirien SM-kilpailua Leville

Levi. Suomen poliisikoirayhdistys ry järjestää perinteiset huumekoirien SM-kisat 5. – 7.9.2023 Levin ympäristössä Kittilässä, tiedottaa Lapin poliisilaitos.

Kilpailijoille eli 26 ilmoittautuneelle poliisikoiralle ohjaajineen on luvassa monenlaista etsintää mm. varastossa, ajoneuvossa, huoneistossa ja maastossa. Levillä Lammaskurun rastilla koiria odottaa perinteisen metsärastin sijaan haasteellisempi tunturirakka. Myös tottelevaisuutta mitataan.

Tänä vuonna mukana koiraroduista malinois, saksanpaimenkoira, labradorinnoutaja, bordercollie, parsonrusselinterrieri ja kultainennoutaja. Kilpailu kiertää eri paikkakunnilla ja viimeksi se on järjestetty Levillä vuonna 2012.

Medialla ja yleisöllä on mahdollisuus tulla seuraamaan kilpailua, ottamaan kuvia ja haastattelemaan asiantuntijoitamme torstaina 7.9.2023 klo 13 Levin Lammaskuruun, jossa on maastoetsintärasti. Paikalla ovat kertomassa poliisikoiraohjaajan työstä vanhempi konstaapeli Tero Oiva sekä rikostorjunnasta Lapissa Rikostorjuntasektorin johtaja, rikosylikomisario Pälvi Suokas.

Myös keskiviikkona 6.9.2023 kello 9 alkaen on yleisön mahdollista seurata ajoneuvoetsintää sekä Etelärinteillä Sivakan pihalla että osoitteessa Kätkäntie 1, Enonveneen pihassa.

Kuvituskuva.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT