Raisio. Lauantaina 27.7. klo 00.10 aikaan poliisipartiota vastaan ajoi Turun ja Raision rajamailla huomattavaa ylinopeutta käyttävä henkilöauto. Poliisipartio mittasi autolle nopeudeksi 88 km/h alueella, missä oli 40 km/h rajoitus. Partio kytki hälytys- ja pysäytysvalot poliisiautoon ja kääntyi vastantulevan ajoneuvon perään. Kyseinen ajoneuvo jatkoi kuitenkin matkaansa ja kiihdytti vauhtiaan. Auto ajoi poliisia karkuun ylinopeudella ja auto heittelehti matkalla tien laidasta laitaan. Auto jatkoi matkaansa Ankkurikylänkadulle ja lopulta Saarenmaakadun päässä ajoneuvo pysähtyi, kertoo poliisi.

Poliisit nousivat partioautosta välittömästi ja lähestyivät kohdeautoa. Tällöin he havaitsivat, että auton sisällä kuljettajan paikalla ollut mies siirtyi takapenkille kahden takapenkillä olleen matkustajan väliin. Kuljettajan paikka jäi näin ollen tyhjäksi. Oikean puoleisella etupenkillä istui yksi matkustaja.

Poliisi otti autosta, takapenkin keskipaikalta kiinni vuonna 1995 syntyneen miehen. Hänelle suoritettu puhalluskoe oli 1,03 mg/l, joten häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Miestä epäillään myös törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan. Mies kuljetettiin Turun pääpoliisiasemalle asian selvittelyä varten.

Aiheeseen liittyen