Poliisi on saanut valmiiksi Lieksassa 21.2.2018 tapahtuneen tapon ja kahden tapon yrityksen sekä pahoinpitelyn ja törkeän kotirauhan rikkomisen esitutkinnan. Tapauksen esitutkintaa on suoritettu yhteistyössä Lieksan, Nurmeksen ja Joensuun poliisiasemilla.

Taposta ja kahdesta tapon yrityksestä epäillään 25-vuotiasta lieksalaismiestä, joka on ollut vangittuna koko esitutkinnan ajan ja hän on edelleen vangittuna. Miehen epäillään puukottaneen kuoliaaksi lieksalaisen 37-vuotiaan miehen yksityisasunnossa Pankakoskella. Tämän lisäksi miehen epäillään puukottaneen samassa yhteydessä myös kahta muuta lieksalaismiestä.Poliisi on tutkinut samassa yhteydessä tapahtunutta epäiltyä pahoinpitelyä ja törkeää kotirauhan rikkomista, joissa epäiltynä ovat 29-, 44- ja 45-vuotiaat Lieksalaiset miehet. Miehet olivat esitutkinnan aikana vangittuna, mutta heidät on jo vapautettu.

Neljän lieksalaismiehen seurue oli mennyt vierailulle Kangaspolulla sijaitsevaan 25-vuotiaan miehen asuntoon. Asunnossa miehelle oli syntynyt riita, joka oli edennyt fyysiseksi tappeluksi. Tappelun yhteydessä 25-vuotias puukotti 37-vuotiasta miestä kuolettavasti ja aiheutti vammoja seurueessa olleille 45- ja 29 -vuotiaille lieksalaismiehille.

Tapahtumien taustalla syksyinen törkeä pahoinpitely

Edellä kuvatun henkirikoksen esitutkinnan yhteydessä tuli ilmi Lieksassa 1.9.2017 tapahtunut törkeä pahoinpitely. Tässä tapauksessa rikoksesta epäiltynä on henkirikoksesta vangittu 25-vuotias lieksalaismies, joka on jutun pääepäilty.

Tapauksessa on lisäksi epäiltynä kaksi muuta miestä, 40- ja 63-vuotiaat lieksalaismiehet, jotka ovat esitutkinnan aikana olleet vangittuna. 63-vuotias mies on vangittuna olevan 25-vuotiaan miehen isä. Törkeän pahoinpitelyn tapahtumapaikkana on 63-vuotiaan miehen kotiosoite.

Asianomistajana tässä törkeässä pahoinpitelyssä on 45-vuotias lieksalaismies, joka on yksi miehistä, jotka menivät 21.2.2018 vierailulle henkirikoksesta vangitun miehen kotiin.

Esitutkinnan perusteella poliisi epäilee vangitun miehen katkaisseen 45-vuotiaalta mieheltä kaksi sormea teräaseella. Paikalla olleita 40- ja 63-vuotiaita miehiä epäillään osallisuudesta tähän tekoon ja törkeän pahoinpitelyn lisäksi rikosnimikkeinä ovat ampuma-aserikos ja laiton uhkaus. Lisäksi 63-vuotiasta miestä epäillään huumausainerikoksesta, sillä hänen kotiosoitteeseen suoritetussa kotietsinnässä sieltä takavarikoitiin Kannabis Sativa -kasveja.

Esitutkinnan perusteella poliisi epäilee, että syyskuussa 2017 tapahtunut törkeä pahoinpitely on ollut jonkinlaisena vaikuttimena tapahtumiin, jotka johtivat henkirikokseen 21.2.2018 vangitun miehen asunnossa.

Kaikkien edellä mainittujen tapausten esitutkinta on valmistunut ja ne etenevät syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. Syytteennoston määräpäivä asiassa on 17.5.2018.

Aiheeseen liittyen