tiistai, 28 toukokuun, 2024

Tarvitsetko passia tai henkilökorttia talvilomalle?

Helsingin poliisilaitos. Passin tai henkilökortin saa uusittua nopeimmin täyttämällä hakemuksen verkossa ja tulemalla tarvittaessa tunnistautumaan poliisilaitokselle, opastaa poliisi.

Selvitä ennen passin tai henkilökortin hakemista, mitä matkustusasiakirjaa tarvitset matkakohteeseesi. Täytyykö passin olla tietyn aikaa voimassa vielä matkan jälkeen? Tarvitaanko viisumi?

Voit matkustaa EU-maihin ja muutamiin muihin Euroopan maihin henkilökortilla. Schengen-maissa matkustusasiakirjaa ei lähtökohtaisesti tarkisteta rajalla, mutta sinun on esitettävä se pyydettäessä. Pohjoismaissa matkustusasiakirjaa ei lähtökohtaisesti tarvita, mutta sinun on pyydettäessä todistettava henkilöllisyytesi.

– Passin tai henkilökortin saa uusittua nopeimmin täyttämällä hakemuksen verkossa ja tulemalla tarvittaessa tunnistautumaan Helsingin poliisilaitoksen lupapalvelupisteeseen. Jonotusaika vuoronumerolla on tyypillisesti 30–60 minuuttia. Jonoa on eniten kello 8.00, kello 11.00–13.00 sekä kello 16.00. Suurin ruuhka ajoittuu lounasaikaan, kertoo komisario Satu Mäkinen.

Jos et voi tai halua hakea passia tai henkilökorttia verkossa, voit tehdä hakemuksen myös poliisiasemalla. Verkossa tehty hakemus on halvempi ja nopeampi.

Ohjeet matkustusasiakirjojen hakemiseen Helsingissä

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT