Vantaa. Poliisi jatkaa Tikkurilan asemaseudun tehostettua valvontaa. Viime viikonloppuna asemalla kokoontui selvästi vähemmän nuoria, kuin aiempina viikonloppuina ja myös häiritsevää käytöstä oli nyt selvästi aiempaa vähemmän. Nuorison aiheuttamia häiriöitä ei ollut muuallakaan Vantaalla, vaan kokonaisuutena viime viikonloppu oli normaalia rauhallisempi, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisilaitos.

– Suurin huoli on korona-ajan liian suurissa kokoontumisissa, mutta taustalla on myös nuorison käyttäytymisestä muille aiheutunut turvattomuus, kertoo komisario Jarmo Ojala.

Poliisi ei pidä rautatieasemaa hyvänä paikkana alaikäisten nuorten kokoontumiselle, vaikka tilat ovat lämpimät. Tiedossa on, että asemalla myös käytetään jonkin verran alkoholia ja huumeita. Erityisen huolestunut poliisi on siitä, että nuorimmat myöhään illalla asemalla olevat ovat reilusti alle 15-vuotiaita. Poliisi toivoo, että vanhemmat kontrolloisivat hieman enemmän näiden nuorten kulkua ja tietäisivät, missä omat nuoret liikkuvat.

Väyläviraston päätöksestä Tikkurilan asemasilta suljettiin viime viikonloppuna kello 23.30. Näin tehdään myös tulevina päivinä sunnuntaihin 28.2.2021 saakka.

– Viikonlopun kokemusten perusteella vaikutti siltä, että aikaistettu sulkeminen oli hyvä asia tilanteen rauhoittamisen kannalta, Ojala summaa.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen