Pohja. Poliisi kertoo saaneensa maanantaina 16.9. illalla tehtävän Pohjan S-marketin ulkopuolelle. Ilmoituksen mukaan paikalla tapeltiin. Poliisipartion ollessa matkalla paikalle, tehtävä muuttui ryöstötehtäväksi. Toinen tappelijoista oli teräaseella uhaten ryöstänyt tupakkatuotteita kaupasta. Ryöstöstä epäilty oli muutenkin uhkaillut mukana olleella teräaseella.

Rikoksesta epäilty, 1988 syntynyt paikkakuntalainen mies, otettiin kiinni yksityisasunnosta, jossa hän yritti piileskellä poliisilta. Tapahtumapaikalta otettiin kiinni myös toinen samanikäinen mies, pahoinpitelystä epäiltynä.

Rikoksesta epäilty on nyt pidätetty. Samaa henkilöä epäillään mm. myös edellisenä iltana tapahtuneesta teosta, jossa mies yritti kirveellä varustettuna päästä yksityisasuntoon.

Mahdollisen vangitsemisvaatimuksen esittämisen määräaika on torstaina klo 12 mennessä.

Ryöstöstä säädetty ankarin rangaistus on enintään kuusi vuotta vankeutta. Esitutkinta jatkuu nyt asianosaisten sekä todistajien kuulusteluilla, jonka lisäksi poliisi kerää muuta todistusaineistoa.

Pohjan keskusta on viime aikoina muuttunut rauhattomaksi. Poliisi on tietoinen tilanteesta ja tulee kohdentamaan valvontaa kyseiselle alueelle, kertoo rikoskomisario Mats Sjöholm.

Aiheeseen liittyen