lauantai, 13 heinäkuun, 2024

Terrorismirikossyytteitä nostettu Kankaanpäähän liittyvässä asiassa – kuusi henkilöä syytettyinä

Syyttäjälaitos. Apulaisvaltakunnansyyttäjä on nostanut syytteet kolmesta terrorismirikoksesta ja useista muista rikoksista koostuvassa asiakokonaisuudessa, tiedottaa Syyttäjälaitos.

Yhtä henkilöä syytetään terroristisessa tarkoituksessa tehdystä räjähderikoksesta ja kouluttautumisesta terrorismirikoksen tekemistä varten. Myös toista henkilöä syytetään kouluttautumisesta terrorismirikoksen tekemiseen.

Asiakokonaisuudessa on nostettu kaikkiaan kuutta henkilöä vastaan useita muitakin syytteitä, jotka koskevat muiden ohella pahoinpitelyä ja törkeää pahoinpitelyä, törkeää kiristystä, räjähde- ja ampuma-aserikoksia sekä erilaisia anastettuun omaisuuteen ryhtymisiä. Juttukokonaisuudessa on kaikkiaan 27 syytekohtaa.

Epäillyt rikokset on tehty vuosina 2018–2023 Kankaanpäässä. Useat niistä liittyvät äärioikeistolaiseen, rasistiseen ja uusnatsistiseen ideologiaan, jollaisen syytettyjen ryhmän ydinhenkilöt ovat omaksuneet.

Epäillyt ovat esitutkinnassa pääosin kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Syytteiden nostamisen lisäksi apulaisvaltakunnansyyttäjä on tehnyt useita, eri rikoksia koskevia päätöksiä syyttämättä jättämisestä näytön puuttumisen perusteella.

Apulaisvaltakunnansyyttäjän määräämiä syytteitä ajavat valtionsyyttäjä Sampsa Hakala ja erikoissyyttäjä Antti Sundberg. Asia käsitellään Satakunnan käräjäoikeudessa sen määräämänä ajankohtana.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT