lauantai, 13 heinäkuun, 2024

Valtakunnansyyttäjä on hakenut korkeimmalta oikeudelta valituslupaa Päivi Räsäsen asiassa

Syyttäjälaitos. Valtakunnansyyttäjä on hakenut korkeimmalta oikeudelta valituslupaa Helsingin hovioikeuden 14.11.2023 antamaan tuomioon, jolla hovioikeus hylkäsi kansanedustaja Päivi Räsästä ja Juhana Pohjolaa vastaan nostetut syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, sekä Suomen Luther-säätiöön kohdistetun yhteisösakkovaatimuksen.

Valituslupahakemus koskee Räsäsen syytteessä mainittua kirjoitusta sekä hänen Twitterissä, Instagramissa ja Facebookissa julkaisemiaan lausumia, tiedottaa Syyttäjälaitos.

Asiassa on tärkeää saada korkeimman oikeuden kannanotto siihen, miten kyseessä olevan kaltaisessa tapauksessa on punnittava erisuuntaisia perusoikeuksia. Kyse on etenkin siitä, mikä on uskonnon- ja sanavapauden suhde syrjinnän kieltoon sekä milloin ilmaisuja on pidettävä rangaistavuuden alarajan ylittävänä rangaistavana vihapuheena.

Valituslupahakemus on toimitettu Helsingin hovioikeuteen 12.1.2024.

3 KOMMENTTIA

  1. polpon ja demlan puniikit ovat hyvin ,hyvin loukkaantuneita kun ovat mielensä pahoittaneet,, ziisus tätä maailmaa.

    3
  2. Kylläpä se sitten ottaa lujille.
    Minne ne; suvaitsevaisuus, sananvapaus, ym. ylevät länsimaiset arvot jäivät?

    3
  3. Valtakunnansyyttäjänä toimii Ari-Pekka Koivisto, sanoo syytäjälaitos. Ei häntä voi ehkä syyttää nykykulttuurin lapsen tasolle jäämisestä, koska hänen täytynee noudattaa lakeja. Mutta jos hän jättäisi asian silleen, kuka voisi häntä syyttää. Voisi olla lasten ajattelusta vapautuneen laillinen päätös.
    On kuitenkin laadittu rikoslain 11. luvun 10. kohta kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan, jota kai pitää noudattaa kuten muitakin lakeja. Onko sitten sanat ”homous on syntiä” kiihottamista homoseksuaaleja kohtaan (se kai tässä on kansanryhmäksi ajateltu), minusta se on paremminkin rauhoittamista, koska homoseksuaalisuus ei ole luonnonmukaista seksuaalista toimintaa. Kaipa poliisitkin pitävät pahana tekona(syntinä) seksuaalitekoa yleisellä paikalla. Syyllistyykö poliisikin kiihottamiseen tätä kansantyhmää kohtaan, joka haluaa harrastaa eläimellistä seksiä?
    Lakipykälä ei sovi ollenkaan lakien joukkoon, koska pykälää tulkitaan mielentilan mukaan. Läkipylä on laadittu lapsen tasolle jääneiden toimesta.

    Sanotun perusteeksi 2000 vuottasitten kirjoitettua: (Paavali 1.Kor 13:11) Kun minä olin lapsi, minä puhuin kuin lapsi, minulla oli lapsen mieli ja minä ajattelin kuin lapsi. Kun tulin mieheksi, hylkäsin minä sen, mikä lapsen on.

    Hyvässä suomalaisessa perheessä lapset kasvavat itseään ihaileviksi kaiken keskipisteenä, mikä on aivan paikallaan hyvän itsetunnon kehittymiseksi ja mukavan lapsuuden muistoksi. Nyt nuorison varttuminen aikuiseksi estyy, lapsen mieli säilyy. Siitä viime vuosikymmeninä syntyneet nuorisoliikkeet ja nuorille tarjottu vähä-älyinen viihdetarjonta pitävät huolen. Suuri joukko nykynuoria jää kasvamatta aikuiseksi. Korkeasti koulutettunakin voi olla henkisesti aikuiseksi kehittymätön eikä voi sietää ympäristön aiheuttamia kolhuja.

    1

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT