Helsinki. Poliisi kertoo, että torstaina 9.4. Uudenmaan maakuntarajan yli pyrkiviä ajoneuvoja saapui poliisin tarkistuspisteille yhteensä 45 604. Ajoneuvoista 283 jouduttiin ohjaamaan takaisin. Poliisi sakotti valvontapisteillä yhdeksää henkilöä valmiuslain rikkomisesta.

Junissa poliisi tarkisti torstain aikana 832 henkilön matkan syyn. 20 junamatkustajaa joutui palaamaan. Poliisi sakotti kahta henkilöä valmiuslain rikkomisesta junavalvonnassa.

Torstaina poliisi joutui ohjaamaan odotettua enemmän ajoneuvoja takaisin ja antamaan yhteensä 11 sakkoa. Sakotettuja henkilöitä oli saman verran kuin koko ensimmäisellä valvontaviikolla yhteensä.

– Olimme varautuneet siihen, että pääsiäinen lisää matkustusta, joka ei ole välttämätöntä. Uudeltamaalta ja Uudellemaalle matkustaminen on ehdottomasti kielletty ilman välttämätöntä syytä, koska liikkumisrajoituksen tavoitteena on koronaviruksen leviämisen estäminen ja kansalaisen suojeleminen, sanoo operaation johtaja, ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisista.

Liikkumisrajoituksen aikana Uudenmaan maakuntarajan saa ylittää vain välttämättömästä syystä. Vapaa-ajan matkustaminen, eli esimerkiksi mökkimatka tai pääsiäisen juhlistaminen, eivät ole perusteltuja syitä. Poliisi tekee välttämättömyysarvion tapauskohtaisesti.

Poliisi valvoo liikennettä pääsiäisenä tehostetusti Uudenmaan maakuntarajalla noin 40 tarkastuspisteellä ja aktiivisella liikkuvalla valvonnalla.

Uudenmaan maakuntarajan ylityskiellon valvonnan tilastot eivät ole verrannollisia 29.3.–4.4. ajanjakson vastaavien lukujen kanssa.

 

Aiheeseen liittyen