Peräkärryssä tuotu vanha kylpypalju herätti viranomaisten huomion rajalla viime lokakuussa. Tulli jatkoi salaista tarkkailua ja paljasti balttien mittavan huumeliigan.

Liettualaismies toi Tallinnan-laivalla autonsa peräkärryssä vanhan kylpypaljun. Erikoinen lasti kiinnosti tullimiehiä ja seuranta johti 12 metamfetamiinikilon takavarikkoon Tuusulassa.

Tullin tutkinta ja erityisesti seuranta jatkui. Metsälässä sijaitsevasta varastosta löytyi urheilukassi, jossa oli 17 kiloa amfetamiinia. Vuosaaressa sijaitsevan asunnon suihkutilan välikaton päällä oli muutama kilo lisää. Eräästä autosta löytyi 2400 Subutex-tablettia.

Virtanen kertoo, että nimenomaan laadukas tarkkailutyö vei tutkijat jutussa maaliin saakka. Tähän yhdistettiin lisäksi teletietoja ja puhelinkuuntelua sekä ajoneuvoseurantaa. Kaikkiaan takavarikossa on 12 kg metamfetamiinia, 21 kiloa amfetamiinia ja 2400 subutex-tablettia.

Epäiltyjä on kymmenen. Tullin tutkimusten mukaan liigaa johdettiin virolaisten toimesta, salakuljetuksen hoitivat liettualaiset ja suomalaiset ottivat tavaran vastaan. Suomessa päätekijänä oli nyt törkeistä huumerikoksista epäilty noin 45-vuotias virolaismies, joka on aiemminkin tuomittu huumejutusta.

Ammattimainen liiga oli tullin mukaan järjestänyt tehtävänsä eri osiin. Niin huumeiden salakuljetus, tilaaminen, vastaanotto kuin rahavirrat hoidettiin erillään toisistaan kiinnijäämisriskin pienentämiseksi.

Lähde: MTV 3 uutiset. Kuvituskuva ei liity tapaukseen.

Aiheeseen liittyen