tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Tulli tiedottaa: Suomen Tulli on osa EU-tullia ja se vaikuttaa meihin kaikkiin

Tulli. EU on tulliliitto ja Suomen EU-kaupan osuus on 63,5 prosenttia ulkomaankaupasta. Kaikkien EU-maiden tulliviranomaiset toimivat samojen tavarakauppaa sääntelevien käytäntöjen mukaan ja EU-maiden välisessä kaupassa ei ole tullimaksuja. Tullit valvovat EU:n ja sen ulkopuolisten maiden välisten kauppasopimusten toteutumista käytännössä. Tulevaisuudessa tulliliiton on tarkoitus tiivistyä entisestään EU:n tulliuudistuksen myötä.

Suomi kuuluu Euroopan unioniin ja EU on tulliliitto, jossa noudatetaan yhtenäistä kauppapolitiikkaa. Unionin tullikoodeksi on unionin tullialueella toteutettavien tulliprosessien tärkein oikeudellinen ja tietotekninen kehys. Kaikkien EU-maiden tulliviranomaiset toimivat yhdenmukaisesti, mikä käytännössä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että rajoitukset tulevat voimaan kaikissa EU-maissa samaan aikaan. EU-tullit soveltavat samoja tariffeja muualta maailmasta tulliliiton alueelle tuotuihin tavaroihin. EU-maiden välisessä kaupassa ei makseta tullimaksuja, kun tavarat liikkuvat yhdestä EU-maasta toiseen.

Lue koko artikkeli täältä: https://tulli.fi/-/suomen-tulli-on-osa-eu-tullia-ja-se-vaikuttaa-meihin-kaikkiin

***

Ensimmäinen tulliasema perustettiin autolauttoja varten 65 vuotta sitten – Tullimuseo aukeaa kesäkauteen

Suomen autolauttaliikenne alkoi 65 vuotta sitten. Yksi ensimmäisistä autolautoista oli Korppoon Galtbystä kesällä 1959 liikenteen aloittanut höyrylautta. Autolautat ovat myös tänään kesäkauteen avautuvan Tullimuseon Lautalla lännestä -näyttelyn aihe. Suomenlinnassa sijaitseva Tullimuseo on auki tiistaista sunnuntaihin läpi koko kesän ja sinne on vapaa pääsy.

Autolauttaliikenne rantautui Suomeen 1950-luvulla pitkän odotuksen jälkeen. Nykyään autolauttaliikenne on meille tuttua arkipäivää – Itämeren autolautoilla seilaavat niin risteilymatkustajat kuin rahtirekatkin. Arkisella lauttaliikenteellä on ollut valtava merkitys Suomelle paitsi talouden niin myös kulttuurin näkökulmasta. Autolautat ovat toimineet porttina ja liittäneet meidät läntiseen maailmaan.

Tervetuloa tutustumaan autolauttojen historiaan Tullimuseon Lautalla lännestä -näyttelyyn, toivottaa Tulli.

Lue koko artikkeli täältä: https://tulli.fi/-/ensimmainen-tulliasema-perustettiin-autolauttoja-varten-65-vuotta-sitten-tullimuseo-aukeaa-kesakauteen-tanaan

1 KOMMENTTI

  1. Paskapuhetta! Mikään muu maa ei kyttää eikä rankaise toisesta EU maasta tilattuja alkoholituotteita. Meille suomalaisille on taas kerran laadittu ihan omat säännöt jotka ovat, yllätys yllätys, paljon ankarammat mitä muilla.

    0

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT