Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 20-vuotiaan Ismail Bashir Mohamedin 4 vuodeksi ja 7 kuukaudeksi vankeuteen muun muassa tapon- ja törkeän ryöstön yrityksestä.

Oikeus katsoi, että Bashir Mohamed oli syyllistynyt tapon yritykseen, törkeän ryöstön yritykseen sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon. Vankeustuomion lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrilleen 3500 euron korvaukset henkisestä kärsimyksestä.

Tuomio koskee vajaa vuosi sitten tapahtunutta veritekoa, jossa itähelsinkiläismies joutui pitkällä keittiöveitsellä varustautuneen Mohamedin yllättämäksi poistuessaan iltayöllä Itäkeskuksen Feel Vegas -kasinolta.

Rikostutkinnassa selvisi, että uhri oli velkaa Mohamedille noin tuhat euroa. Lupauksista huolimatta mies ei ollut maksanut huumeiden ostamista varten saamaansa lainaa.

Mohamedia syytettiin oikeudessa murhan ja törkeän ryöstön yrityksestä. Mies kiisti syytteen väittäen yrittäneensä aiheuttaa uhrille vain pinnallisen viiltohaavan. Hän ei mielestään ymmärtänyt että uhri tulisi lyöntien seurauksena todennäköisesti kuolemaan.

Mohamedin tuomiossa oli huomioitu hänen aiemmasta ryöstöstä saamansa ehdollinen vankeustuomio. Hän syyllistyi Itäkeskuksen iskuun tuomionsa koeaikana.

Helsingin hovioikeus vahvisti Mohamedin tuomion torstaina antamallaan päätöksellä.

 

Aiheeseen liittyen