Turku. Sunnuntaiaamuna taksipalveluita käyttäneet turistit olivat pettyneet saamaansa palveluun. Taksimatka oli alkanut Turun satamasta ja Turun keskustan tuntumassa sijainnut määränpää kirjoitettiin paperille kuljettajalle. Kyyti oli kiertänyt naapurikunnan kautta ja maksanut 80 euroa, päättyen kovaääniseen riitaan ja käsien heilumiseen.

Poliisin hälytyspartio joutui käymään paikan päällä edistämässä sovinnon tekoa. Vaikka yhteistä kieltä ei tuntunut löytyvän turistien tai kuljettajankaan kanssa, päästiin ongelmassa ohjein, neuvoin ja kehotuksin kaikkia tyydyttävään lopputulokseen, kertoo poliisi.

Lounais-Suomen poliisi on viime aikoina suorittanut yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa taksiliikenteen valvontaa. Pääasiassa taksien asiat ovat olleet kunnossa, ja aikaisemman tiedotteen perustella vakavia puutteita on valvonnassa todettu onneksi vähän.

Viranomaiset haluavat muistuttaa, että poliisissa on arvostettu taksialaa hyvänä yhteistyökumppanina ja luottamuksensa ansainneena toimijana. Taksiliikenteen valvonnalle on kuitenkin tilausta, joten sitä on syytä jatkaa, poliisi toteaa.

Aiheeseen liittyen