Turku. Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi marraskuussa 2022 Turun Majakkarannassa tapahtuneen väkivaltatapauksen esitutkinnan. Poliisi epäilee rikoksista yhteensä kuutta henkilöä, tiedotteessa sanotaan.

Väkivaltateot tapahtuivat 19. marraskuuta Turun Majakkarannassa. Poliisi on saanut varmistettua esitutkinnan alkuvaiheessa olleen käsityksen kahden nuorisojoukon sattumanvaraisesta kohtaamisesta.Tapahtumat saivat alkunsa, kun 16 hengen nuorisoporukka meni Hirvensaloon aikeinaan kostaa aiemmin samana iltana tapahtunut anastus. Joukkio ei kuitenkaan löytänyt Hirvensalosta kohdehenkilöä, ja nuoret palasivat kaupunkiin päin linja-autolla. Linja-autosta he havaitsivat Majakkarannan kohdalla asianomistajien seurueen, joka ei kuitenkaan liittynyt aiempaan anastustapaukseen. Nuorisoporukka jäi pois linja-autosta ja hyökkäsi varoittamatta ja ilman syytä paikalla olleiden nuorten kimppuun.

Asiakokonaisuudessa on kolme asianomistajaa, joista kahta puukotettiin. Toinen selvisi vähäisin vammoin, toinen uhri sai hengenvaaralliset vammat. Kolmatta pahoinpideltiin nyrkein ja potkimalla.

Epäiltyinä yhteensä kuusi nuorta

Rikosnimikkeinä kokonaisuudessa on tapon yrityksiä ja törkeitä pahoinpitelyjä. Rikoksesta epäiltyjä on yhteensä kuusi vuosina 2004–2007 syntynyttä nuorta, joista kolmea epäillään tapon yrityksestä, kahta törkeästä pahoinpitelystä ja yhtä yllytyksestä. Tapon yrityksistä epäillyistä kaksi otettiin kiinni pian tapahtuneen jälkeen ja he ovat edelleen vangittuina.

Kaikki asianosaiset olivat rikoksen tapahtumahetkellä alle 18-vuotiaita.

Poliisi on esitutkinnan aikana kuullut lukuisia henkilöitä. Epäiltyjen jäljille poliisi pääsi omien toimenpiteidensä ja tiedonhankintansa perusteella.

Tapaus on siirretty syyteharkintaan Länsi-Suomen syyttäjäalueelle.

Aiheeseen liittyen