sunnuntai, 21 heinäkuun, 2024

Turun Pansiossa tapahtuneen ampumavälikohtauksen esitutkinta valmistumassa

Turku. Lounais-Suomen poliisi on tutkinut Turun Pansiossa kesäkuussa tapahtunutta ampumavälikohtausta. Rikoksesta epäiltynä on kolme henkilöä, jotka ovat olleet vangittuina kesän ajan. Asian esitutkinta on valmistumassa, ja kokonaisuus on siirtymässä syyteharkintaan, tiedottaa poliisi.

Ampumavälikohtaus tapahtui Turussa, Pansion koulun pihalla yöllä 6. kesäkuuta. Epäillyt ampuivat useita henkilöitä kohti ampuma-aseella kolme laukausta, mutta tilanteen seurauksena ei tullut henkilövahinko.

Ampumista edelsi koulun pihalla uhittelua kahden eri porukan välillä. Poliisille tilanteesta muodostuneen käsityksen perusteella uhittelu ja väkivalta olivat suunniteltua. Niin tapaamiseen kuin väkivaltaiseen yhteenottoon oli valmistauduttu molemmissa porukoissa.

– Esitutkinnassa on saatu tietoa ennen välikohtausta tapahtuneesta yhteydenpidosta, suhtautumisesta ja toiminnasta. Epäillyt vaikuttavat olleen tietoisia siitä, mitä Turkuun kokoontuminen pitää sisällään, kuvailee tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Kuure Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Tapahtumien taustalla kuukausien riita

Osapuolten välinen riita todennäköisimmin oli saanut alkunsa jo kuukausia aiemmin. Turkuun tullessaan ulkopaikkakuntalaiset olivat varustautuneet tapaamiseen kahdella ampuma-aseella.

Riidan taustalla ovat todennäköisesti olleet henkilökohtaiset asiat.

Pansion koululla vastassa oli 12 hengen turkulaisten joukko, joka vastasi vastapuolen uhitteluun potkimalla ja kiviä heittämällä. Turkulaisilla ei ollut ampuma-aseita.

– Pian yksi epäillyistä ampui ensimmäisen laukauksen todennäköisesti ilmaan. Tämän jälkeen asetta käytti toinen epäilty, joka ampui kolme laukausta paikalta paenneita henkilöitä kohti, Kuure kuvailee tapahtumia.

Epäillyt kiinni tapahtumapaikan läheltä

Poliisi otti tapahtumayönä epäillyt kiinni tapahtumapaikan läheisyydestä. Kiinniotetut ovat noin 20–30-vuotiaita ja kotoisin pääkaupunkiseudulta ja Pirkanmaalta.

Poliisi takavarikoi esitutkinnan aikana kolme luvatonta käsiasetta, huumausaineeksi luokiteltavia Subutex-lääkkeitä sekä vähäisiä määriä amfetamiinia ja marihuanaa.

Tapon yrityksen ohella asiakokonaisuudessa on tutkittu törkeää huumausainerikosta, ampuma-aserikosta, huumausainerikosta ja pahoinpitelyä. Kokonaisuus on siirtymässä syyteharkintaan.

Lounais-Suomen poliisi ei aiemmin ole tiedottanut tapauksesta turvatakseen asian esitutkinnan.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT