tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Tutkinta: Seinäjoella tapahtunut ja kahden henkilön kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus

Seinäjoki. Suurta tilannenopeutta käyttänyt henkilöauto ajautui 22.7.2023 ulos tieltä Seinäjoen Ruukintiellä. Kaksi henkilöä sai törmäyksessä surmansa.

Onnettomuutta on tutkittu törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä kuolemantuottamuksena sekä rattijuopumuksena. Asian tutkimuksissa on selvinnyt, että ajoneuvon kuljettajan veressä on ollut alkoholia ajoneuvoa kuljettaessaan selkeästi yli rattijuopumuksen rajan ylittävä määrä, mutta ei kuitenkaan törkeän rattijuopumuksen ylittävää määrää, kertoo poliisi.

Tiellä, jossa onnettomuus tapahtui, on 50 km/h nopeusrajoitus. Poliisin tutkimuksissa on selvinnyt, että ajoneuvon nopeus ennen törmäystä on ollut hieman yli 160 km/h. Ennen törmäystä ajoneuvo on luisunut asfaltilla yli 100 metrin matkan ja tämän jälkeen törmännyt puihin ja valaisinpylvääseen ruhjoutuen pahoin.

Ajoneuvo on ollut katsastettu ja tekniseltä kunnoltaan lain vaatimusten mukainen. Ajoneuvossa ei ole todettu sellaista teknistä vikaa, joka voisi aiheuttaa onnettomuuden.

Onnettomuuden syyksi epäillään huomattavan suurta tilannenopeutta sekä sitä, että kuljettaja on ollut alkoholin vaikutuksen alainen kuljettaessaan ajoneuvoa ja hänen ajokykynsä on ollut todennäköisesti heikentynyt.

Koska rikoksesta epäilty on kuollut, asia ei etene syyteharkintaan.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT