perjantai, 14 kesäkuun, 2024

Poliisi varoittaa tavaran myyjiä: Sinua voidaan huijata kuriiripalvelujen käyttämisellä!

Sisä-Suomi. Poliisille on tullut ilmoituksia siitä, että tavaraa eri myyntialustoilla myyvät henkilöt sopivat potentiaalisen ostajan kanssa kauppaa siten, että ostaja ehdottaa myyjälle käytettäväksi jotain kuriiripalvelua. Yleensä palvelun tuottaja viittaa ulkomaille. Tämän jälkeen potentiaalinen ostaja antaa myyjälle ohjeen, että myyjä maksaisi erilaisia maksuja ostajan puolesta etukäteen, jotta ostaja voisi ostaa myyjältä tuotteen kuriiripalvelun noutamana.

Sisä-Suomen poliisille on tullut tietoon tällä tekotavalla epäiltyjä rikoksia muutamia kymmeniä.

Yleensä myyjä myy tuotetta, joka maksaa muutamia satoja euroja. Ostajan ehdottama kuriiripalvelun käyttö ja siihen liittyvät etukäteismaksut ovat kuitenkin aina muutaman sadan euron kalliimpia, kuin itse tuote, jota myyjä myy. Tällaiseen kauppatapaan ei kannata lähteä, koska myyjä menettää lähes aina maksamansa rahat, eikä tuote tule edes myydyksi, varoittaa poliisi.

Petosrikosten tutkinnanjohtaja Tommi Juvonen haluaakin varoittaa nyt yleisesti myyjiä siitä, että jos myyt, älä rupea maksamaan ostajalle kuriiripalveluista, joita tosiasiallisesti ei ole edes olemassa.

-Poliisi pyytää, että myyjät vain myisivät omaisuuttaan eivätkä maksaisi ostajalle siitä, että ostaja lopulta ostaisi tuotteen monta sataa euroa kalliimmalla hinnalla kuin sitä alun perin myydään. Tällainen kauppatapa ei ole myyjän kannalta kannattavaa. Myyjien pitäisi sopia kaupat tuotteesta ja käyttää luotettavampia tapoja siihen, että ostajan ostama tuote toimitetaan ostajalle,  vaikka ostajan maksaman palvelun kautta.

Ei ole kovin järkevää myydä 100 euron tuotetta ja maksaa itse ostajan pyynnöstä 300 euroa kuriiripalveluista, joita ei ole olemassa ja luottaa siihen, että ostaja maksaa tuotteesta sitten 400 euroa. Jotenkin maalaisjärjellä ajateltuna tällainen tapa ei ole kummankaan osapuolen kannalta järkevää, Juvonen toteaa.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT