tiistai, 28 toukokuun, 2024

Työmaille tehdyt murrot lisääntyvät syyspimeiden myötä – suosituksena hyvä lukitus ja kameravalvonta

Tuusula. Poliisille ilmoitettujen työmaamurtojen on havaittu jonkin verran lisääntyvän syyspimeiden myötä, varoittaa Itä-Uudenmaan poliisilaitos.

– Työmailta varkaiden matkaan lähtee niin pienempiä kuin isompiakin työkaluja- ja koneita. Työmaiden hyvään kameravalvontaan, valaistukseen sekä usein työkalujen säilytykseen käytettävien konttien riittävään lukitukseen kannattaa panostaa, muistuttaa rikoskomisario Otto Hiltunen.

– Tapauksista mainittakoon viime viikolla 26.10.2026. Tuusulassa Järvenpääntiellä tapahtunut työmaamurto, mihin poliisin partio sai tehtävän noin kello 01.00. Teko oli tallentunut onneksi työmaan valvontakameroiden kuviin, kertoo Hiltunen.

Etsintöihin käytettiin apuna poliisikoiraa ja tuntomerkkeihin sopiva kaksikko tavoitettiinkin pian lähistöltä. Molemmat päätyivät rikoksesta epäiltynä Hyvinkään poliisiasemalle. Tapausta tutkitaan poliisissa törkeänä varkautena. Kaksikko oli ehtinyt anastustarkoituksessa kantaa konteista ulos erilaisia työkaluja- ja koneita arviolta noin 15 000 euron arvosta.

– Tuorein tapaus on 31.10. noin kello 03.47 Tuusulasta Ristikiven alueelta, jossa niin ikään kahden henkilön epäillään syyllistyneen varkauteen tunkeutumalla luvatta työmaa-alueelle ja anastaneen sieltä omaisuutta. Myös tämä teko oli tallentunut valvontakameroiden kuviin. Tämäkin kaksikko tavoitettiin, otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä ja kuljetettiin Hyvinkään poliisivankilaan, Hiltunen kertoo.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT