tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Maahantulokieltoa toistuvasti rikkoviin käytetään kovenevia pakkokeinoja

Itä-Uudenmaan poliisi on kohdistanut maahantulokiellon rikkojiin voimakkaampia pakkokeinoja, kun muut keinot eivät ole olleet enää riittäviä, kertoo poliisi.

– Poliisin partio tavoitti 25.10. keskiviikkoyönä Vantaalta normaalin partioinnin yhteydessä miehen, joka tunnistettiin henkilöksi, joka on määrätty Suomeen maahantulokieltoon. Mies otettiin kiinni ja kuljetettiin rikoksesta epäiltynä Vantaan poliisivankilaan. Kävi ilmi, että kyseinen henkilö on tänä vuonna rikkonut jo 14 kertaa maahantulokieltoa, kertoo rikoskomisario Matti Latvala.

– Mies on nyt vangittu todennäköisin syin epäiltynä useisiin maahantulokiellon rikkomisiin.  Esitämme tällä viikolla vangittavaksi myös toista henkilöä, joka on niin ikään rikkonut viimeisen kahdeksan kuukauden aikana maahantulokieltoa 12 kertaa, Latvala sanoo.

– Näin järeä pakkokeino on mahdollista ja sitä käytetäänkin, jos muu ei auta ja jatkamista saada muuten loppumaan. Maahantulokiellon rikkojat syyllistyvät usein Suomessa ollessaan myös muihin rikoksiin, joiden yhteydessä poliisi heitä sitten tavoittaa, toteaa  Latvala.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT