Tornio. Tiistaina 13.8. klo 14.30 aikaan sattui Torniossa vaarallinen takaa-ajotilanne.  poliisipartio päätti Röyttäntiellä pysäyttää auton. Autoa kuljettanut 27 vuotias nainen lähti kuitenkin ajamaan poliisia karkuun. Pako päättyi siihen, että auto ajoi Aarnintie 3 kohdalla sijaitsevan kiinteistön piha-aidasta läpi kahdesta kohtaa. Toisen aidasta läpimenon jälkeen auto päätyi takaisin Thurevikinkadulle ja pysähtyi siihen.

Alueella on 40 km /h nopeusrajoitus. Pakenemisen aikana nopeusrajoitus ylittyi yli kaksinkertaisesti. Nurmitiellä oli pakoauton reitillä myös jalankulkijoina ainakin mies ja pikkulapsi, joten konkreetista vaaraa aiheutui muille liikenteessä olleille. Silkkaa tuuria oli myös siinä, että aidasta läpi kadulle takaisin tullessa kohdalla ei sattunut olemaan autoilijaa tai jalankulkijaa, jolloin törmäystä ei olisi voinut mitenkään välttää.

Naiselle tehty drugwipe pikatesti osoitti huumausaineen käyttöä. Nainen pääsi verikokeiden jälkeen kiinniotetuksi Kemin poliisivankilaan. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja huumausainerikoksena.

Aiheeseen liittyen