Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa käsiteltiin juttua, jossa 28-vuotiaan miehen syytettiin tuoneen Irakista lapsivaimon Suomeen.

Syyttäjän mukaan irakilaissyntyinen, mutta Suomessa asunut mies meni Irakissa naimisiin 13-vuotiaan tytön kanssa ja tyttö saapui Suomeen miehen luokse 14-vuotiaana.

Miestä syytettiin ihmiskaupasta, törkeästä raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, pahoinpitelystä ja väärennyksestä. Rikosten epäiltiin tapahtuneen touko-heinäkuussa 2014, jolloin mies oli 23-vuotias.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus hylkäsi suurimman osan syytteistä. Oikeuden mukaan jutussa jäi toteen näyttämättä, että uhri olisi väitettyjen rikosten tekoaikaan ollut alle 16-vuotias tai että mies olisi ainakaan tiennyt uhrin alaikäisyydestä.

Oikeus tuomitsi miehen uhrin pahoinpitelystä 40 päiväsakkoon sekä maksamaan tälle kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta yhteensä 250 euroa. Sen sijaan muut syytteet hylättiin.

Syytteet käsiteltiin oikeudessa suljettujen ovien takana ja kaikki jutun asiakirjat tuomiolauselmaa sekä tuomiosta annettua julkista selostetta lukuun ottamatta julistettiin salaisiksi. Lyhyestä selosteesta ei selviä tarkempia perusteluja tuomiolle.

Aiheeseen liittyen