Kouvola. Kaakkois-Suomen poliisilaitokselle on elokuun aikana tullut tutkintaan kuusi Kouvolan alueella tapahtunutta rahanväärennösten käyttöön liittyvää rikosta, tiedottaa poliisi.

Tietoon tulleet epäillyt rahaväärennökset on huomattu käteisen rahan kuljettamiseen tai sen käsittelyyn liittyneissä tilanteissa, kuten pankkien ja kauppojen rahanlaskennan yhteydessä. Ilmi tulleissa tapauksissa epäillyksi väärennettyjä seteleitä on jo käytetty maksuvälineinä, eikä niitä ole huomattu väärennetyiksi maksutilanteessa. Setelit ovat olleet arvoltaan 10 – 500 euron väliltä.

Tämän vuoden aikana on Pohjois-Kymenlaaksossa kirjattu rahanväärennöksiin liittyvistä rikoksista jo 27 ilmoitusta, joista 24:ssä tapahtumapaikkana on Kouvola ja kolmessa Iitti. Viime vuoden aika vastaavia ilmoituksia kirjattiin koko alueelta yhteensä 17.

Poliisi varoittaa erityisesti käteistä rahaa maksuvälineenä käyttäviä kauppoja ja liikeyrityksiä väärennetyistä seteleistä ja kehottaa hankkimaan setelin aitouden tunnistamiseen tarkoitettuja laitteita. Jos tällainen laite on jo hankittu, sitä kannattaa käyttää matalalla kynnyksellä. Liikkeellä on erittäin hyviä väärennöksiä, jotka ovat jääneet monissa tapauksissa huomaamatta ammatikseenkin rahoja käsitteleviltä henkilöiltä.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen