perjantai, 14 kesäkuun, 2024

Vakavasta väkivallasta epäiltyjen nuorten rikollisten määrä on lisääntynyt jyrkästi Ruotsissa

Ruotsi. Syyttäjänviraston uudet luvut osoittavat vakavasta väkivallasta epäiltyjen nuorten rikollisten lisääntyneen jyrkästi. Noin 30 tapauksessa epäilty on 14-vuotias tai nuorempi, kirjoittaa SVT Nyheter tänään 17.9. julkaisemassaan artikkelissa.

Ruotsia on viime aikoina järkyttänyt pitkä sarja väkivaltaisia ​​tekoja, jotka liittyvät jengirikollisuuteen. Kuluneen viikon aikana Uppsala on ollut keskiössä, koska meneillään oleva jengikonflikti johti neljään ampumiseen ja kahteen kuolemaan. Nyt paikallinen poliisi saa vahvistusta kollegoilta eri puolilta maata.

Mittin poliisialueen tiedustelupäällikkö Jale Poljarevius todistaa, että yhä useampi alaikäinen syyllistyy vakavaan rikokseen. Tilastot osoittavat hänen olevan oikeassa. Syyttäjänviraston SVT:n Agendalle tuottamat luvut osoittavat 15–17-vuotiaiden syytteiden lisääntyneen jyrkästi tapauksissa, joissa on kyse murhasta, murhan yrityksestä, murhaan valmistautumisesta tai yllytyksestä.

Tänä vuonna tähän mennessä 31. elokuuta asti on nostettu 84 syytettä, joissa epäilty tekijä on 15–17-vuotias. Tämä on iso lisäys lyhyessä ajassa – vuosi sitten syytteitä nostettiin 53, kymmenen vuotta sitten kahdeksan.

Myös sellaisten tapausten määrä, joissa tekijäksi epäilty on 14-vuotias tai sitä nuorempi, on lisääntynyt voimakkaasti. Tänä vuonna 31. elokuuta asti on 31 niin sanottua päätettyä rikosepäilyä, joissa alle 15-vuotiaita lapsia epäillään murhasta, murhan yrityksestä, murhaan valmistautumisesta tai murhaan yllytyksestä. Tapauksia on myös enemmän kuin koko viime vuonna, jolloin tapauksia oli 23. Kymmenen vuotta sitten tapauksia oli neljä, kirjoittaa SVT Nyheter.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT