perjantai, 8 joulukuun, 2023

Väkivallan aalto jatkuu Ruotsissa – asunnot kohteina lauantaiyönä

Ruotsi. Finnstan alueella Upplands-Broon alueella tapahtui kerrostalon sisäänkäynnillä voimakas räjähdys 15.9. kello 23.55. kertoo Aftonbladet.

Poliisi kertoo lehdelle, että talon sisäänkäynti ja osa ikkunoista tuhoutuivat räjähdyksessä. Henkilövahingoista ei kuitenkaan ole tietoa.

Poliisi tutkii mahdollisia yhteyksiä Uppsalan ja Tukholman viimeaikaisiin väkivaltaisiin tekoihin joiden uskotaan johtuvan Foxtrotin rikollisverkoston sisäisestä konfliktista.

Aftonbladetin tietojen mukaan jengimiljöössä oleva johtava henkilö, jolla on yhteyksiä ”Kurdiketuun”, on kirjoilla osoitteessa, jossa yöllinen räjähdys tapahtui. Tämän vuoden tammikuun lopussa samassa osoitteessa tapahtui toinen pommi-isku.

– Tarkastelemme ajan ja tilan läheisyyttä muiden räjähdysten kanssa, poliisin tiedottaja Mats Eriksson sanoo Aftonbladetille.

Aiemmin elokuun puolivälissä tapahtui räjähdys toisessa kohteessa Upplands-Brossa.

Muutama tunti ennen perjantai-iltana tapahtunutta räjähdystä Norrköpingissä ammuttiin kerrostaloa . TV4:n mukaan ammuskelu liittyy Foxtrotin konfliktiin, toteaa Aftonbladet.

Kuva: Aftonbladet.

***

Mölndal. Poliisi ja pelastustoimet ovat olleet paikalla Mölndalin kunnan Balltorpissa kerrostalossa tapahtuneen räjähdyksen jälkeen.

Hälytys räjähdyksestä tuli 16.9. kello 03.05.

Poliisi kertoo, että talon julkisivu vaurioitui. Kansallinen pommisuoja on paikalla ja esitutkinta yleistä vaaraa aiheuttavista tuhoista on aloitettu. Henkilövahingoista ei ole tietoa.

– Emme voi sulkea pois mahdollisuutta jengiyhteyksien olemassaoloon, mutta emme myöskään voi vahvistaa sitä, koska tutkinta on alkuvaiheessa, sanoo tiedottaja August Brandt poliisin aluejohtokeskuksesta Aftonbladetille.

***

Norrköping. Poliisi sai hälytyksen perjantai-iltana 15.9. kello 21 Norrköpingissä sijaitsevaan osoitteeseen, kun ihmiset kuulivat alueella useita laukauksia, kertoo SVT Nyheter.

Poliisi pystyi toteamaan, että kerrostaloasuntoa oli ammuttu. Laaja poliisioperaatio oli kohteessa meneillään myöhään perjantai-iltana. Henkilövahingoista ei ole tietoa.

Hieman myöhemmin poliisi ilmoitti löytäneensä useita luodinreikiä asuinrakennuksen ikkunasta. Poliisi on myös löytänyt kyseisestä osoitteesta useita luodinreikiä seinästä sekä ovenkarmista, kertoo SVT.

Poliisin tiedottaja Olle Älveroth kertoo SVT:lle, ettei hän tiedä, onko tapauksella yhteyttä meneillään oleviin jengikonflikteihin.

TV4:n tietojen mukaan ampuminen liittyy ”Kurdiketun” johtaman rikollisverkoston Foxtrotin sisäiseen konfliktiin, kirjoittaa puolestaan Aftonbladet.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT