perjantai, 14 kesäkuun, 2024

Poliisilla valvonta- ja hälytystoiminnan kannalta kiireinen viikko Itä-Uudellamaalla

Itä-Uudellamalla oli poliisin kokonaistehtävämäärä viime viikolla (3) yhteensä hieman yli 1600. Tehtävämäärä on talvikaudelle normaali, mutta pitkäkestoiset tehtävät sitoivat partioita ajoittain pitkiksin ajoiksi, kertoo komisario Max Eriksson.

Runsaat lumisateet aiheuttivat paljon kolareita sekä häiriöitä liikenteessä. Poliisia työllistivät onnettomuuksien tutkinta sekä liikenteenohjaustehtävät. Raskaan liikenteen ajoneuvoja jäi liukkauden vuoksi jumiin ja se aiheutti liikenteen ruuhkautumista.

– Vakavin onnettomuus tapahtui 21.1. sunnuntaina Lahdenväylällä, jossa kuorma-auton ja henkilöauton välinen liikenneonnettomuus katkaisi etelän suuntaan menevän liikenteen Koivukylän kohdalla. Onnettomuudessa loukkaantui eri asteisesti yhteensä viisi henkilöä, jotka kaikki tarvitsivat sairaalahoitoa, Eriksson kertoo.

Muuten erityisesti viikonloppuyöt ovat perinteiseen tapaan kiireisiä ja poliisia työllistivät muun muassa erilaiset häiriökäyttäytymiset, pahoinpitelyt ja rattijuopumukset. Kotihälytystehtäviä hoidettiin yhteensä 128. Niissä oli havaittavissa lievää nousua edelliseen viikkoon nähden. Viikon aikana hoidettiin myös paljon erilaisia virka-aputehtäviä ja tavoitettiin useita etsintäkuulutettuja.

Yksilönsuojaan kohdistuvien tehtävien määrä on edelleen korkealla. Kyse on usein omaisten ilmoituksista, jotka eivät ole saaneet yhteyttä läheisiinsä. Lisäksi ihmisten pahoinvointi, syrjäytyminen ja erilaiset mielenterveyden ongelmat aiheuttavat paljon tehtäviä.

– Poliisille tekee lisäksi paljon ihmisten etsintätehtäviä ja tarkistuksia asuntoihin. Pitäkää huolta toisista ihmisistä ja olkaa yhteydessä heihin, kehottaa Eriksson.

Kuvituskuva.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT