torstai, 11 heinäkuun, 2024

Vantaan rikostutkinnassa vilkasta – ennätysmäärä kiinniotettuja ja pidätettyjä

Vantaa. Loka-marraskuun taite on ollut Itä-Uudenmaan poliisin Vantaan operatiivisessa rikostutkinnassa tavanomaista vilkkaampi kiinniotettujen ja pidätettyjen osalta, kertoo poliisi.

– Epäiltyihin rikoksiin mahtuu yksittäisiä törkeitä ryöstöjä ja pahoinpitelyjä, mutta tavanomaiset omaisuuteen kohdistuneet rikokset, maahantulokieltojen rikkomiset sekä perusmuotoiset pahoinpitelyt ovat pitäneet poliisin kiireisenä, kertoo rikostarkastaja Krista Vallila.

Akuutit asiat sitovat poliisin resurssia ja vanhempien tutkinnassa olevien rikosasioiden tutkinta-ajat venyvät samanaikaisesti.

– Yleensä talviaika on selvästi kesää rauhallisempaa. Heinäkuussa, 3.-23.7. välisenä aikana, Vantaan operatiivisessa tutkinnassa oli kiinniotettuna yhteensä 82 henkilöä. Nyt loka-marraskuun vaihteessa kiinniotettujen määrä Vantaalla oli poikkeuksellisen korkea, 94 henkilöä. Määrä on noin 30 henkilöä tavanomaista enemmän. Pidätettyjäkin oli 18 enemmän, sanoo Vallila.

– Korkeat luvut toki kertovat myös siitä, että poliisin partiot kentällä ovat tehneet hyvää ja aktiivista työtä ja epäiltyjä on saatu verekseltään kiinni, Vallila toteaa.

Kuvituskuva.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT